Türk Tarım Orman-Sen 17 Nolu Çorum Şubesi Basın Yayın ve Halkla İlişkilerlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ulucan, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Ulucan, “Aradan geçen doksan dokuz yıla rağmen bu saldırılar hiç durmamış, sadece yöntem değiştirmiştir. Topraklarımızda gözü olanlar savaş meydanlarında yapamadıklarını masa başında yapmak için büyük oyunlar oynamaktadır. Ahlaki yapımızı bozmak, kalbimizdeki imanı azaltmak, milli şuurumuzu yok etmek için uğraşmaktadırlar. Bizler binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet korumalıyız ki, şehitlerimiz yattıkları yerde rahat uyusunlar” dedi.
Mehmet Ulucan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“18 Mart 1915;  Müslüman Türk askerinin, dünyada eşine rastlanmayacak şekilde dünyaya kafa tutuşunun yıl dönümüdür. Bundan tam 99 sene önce; “Hasta Adam” denilen Osmanlı Devleti açlık, yokluk ve cephanesizlik gibi bütün olumsuzluklara rağmen iki yüz elli bin şehit vererek son büyük zaferini kazanmıştır. Verilen şehitler arasında on beş yaşındaki çocuklardan tutun da yetmişlik dedelere kadar, Edirne’den Kars’a, Musul’dan Halep’ten Bakü’ye kadar nice vatan evlatları vardı.
Çanakkale bir milletin ölüm kalım savaşıydı. Anaların evlatlarını kınalayarak gönderdiği, babalarla oğulların omuz omuza savaşıp kucak kucağa can verdiği yerdi. Cenab-ı Hakkın inayetiyle, Hz. Peygamberin ruhaniyetiyle hazır bulunduğu, Allah ve Peygamber aşkıyla gözünü kırpmadan, korkusuzca düşmana karşı koyan Mehmetçiğin tarih yazdığı altın sayfaydı.
Kazanılan bu zafer birkaç yıl sonra yapılacak olan İstiklal Harbinin habercisi olmuştur. Müslüman Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece, yüreğindeki iman kuvvetiyle dünyanın en güçlü orduları bir araya gelse yine de esir edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan edilişidir.
Aradan geçen doksan dokuz yıla rağmen bu saldırılar hiç durmamış, sadece yöntem değiştirmiştir. Topraklarımızda gözü olanlar savaş meydanlarında yapamadıklarını masa başında yapmak için büyük oyunlar oynamaktadır. Ahlaki yapımızı bozmak, kalbimizdeki imanı azaltmak, milli şuurumuzu yok etmek için uğraşmaktadırlar. Bizler binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet korumalıyız ki, şehitlerimiz yattıkları yerde rahat uyusunlar.
Çanakkale Zaferi’nin 99. yılını kutlarken Türk Tarım Orman Sen olarak; başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, canlarını vatan yolunda feda etmiş bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve milletimize bu kahraman askeri yetiştirip büyüten bütün analarımızı, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yüce Allah ruhlarını Şad, mekânlarını cennet eylesin…”