Merkezi Ankara'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

"Çanakkale olmasaydı "Millet" olmayacaktık" diyerek sözlerine başlayan Emir yayımladığı mesajında, "Bugün; Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı'nın 103. yıldönümünü anmanın ve vatanımızın kutsal toprakları için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin "Şehitler Günü"nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Destanı; bitti denilen bir milletin küllerinden yeniden doğarak bayrak aşkı, bağımsız yaşama arzusu, vatanın bölünmez bütünlüğünün devamlılığı için; din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin bir olma kudretiyle güç dengelerini değiştirip, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde; Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin yakıldığı "Kahramanlık ve cesaret" destanıdır. Çanakkale'de yakılan meşaleyle; vatanımıza göz diken emperyalistler dize getirilmiş ve tüm dünyaya; Türk Milleti'nin ya bağımsızlık ya bağımsızlık arzusu, bayrak aşkı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün devamlılığı için 100 değil,1000 yıl geçse de 'çanakkale geçilmez' dedirtilmiştir" ifadesine yer verdi.

Emir, "ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tek koruyacak ruh, yine 'Çanakkale Ruhu'dur. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi.