Bilim ve Sanat Merkezi, “Çorum Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor” projesi kapsamında Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği konferansta Bilsem ailesi bir araya geldi.
Hafta sonu Turgut Özal İş Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen toplantı Merkez Müdürü Sadık Efe’nin açış konuşmasıyla başladı. 
Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Başkanı (ÜZYECDE) Dr. Özcan Kars tarafından “Üstün Yeteneklilerde Aile İçi İletişim” konulu bir konferans gerçekleştirildi. 

Dr. Özcan Kars çocuklarımızın üstün yetenekli olmasının velilerde beklentiyi yükselttiğini bu da çocuklarda bazı sıkıntılara yol açtığını; onun için öncelikle her çocuğun kapasite ve yeteneklerini keşfederek o ölçüde bir beklentinin olması gerektiği üzerinde durdu. 
Her şeyden önce çocuklarımızı çok sevmemizi ve onlara bunu her fırsatta söylememiz gerektiğini söyledi. 

Yoğun ve ilgili bir katılımla gerçekleşen konferans sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Özsoy tarafından Dr. Özcan Kars’a; Bilsem Müdürü Sadık EFE tarafından da Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Çorum şube başkanı Osman Yüztgenç’e plaket takdim edilerek proje koordinatörü Şahin Özcan’a yapılan hizmetler için teşekkür edildi.