Yayınladığı mesajda Kurban Bayramına buruk girdiklerini ifade eden Ahmet Sami Ceylan, toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir ortama insanlığın her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade etti. 
Ceylan, “Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe, birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunun yaşıyoruz.
24 askerimizin Çukurca’da hunharca şehit edilmesi, arkasından Van ve Erciş’te meydana gelen deprem Kurban Bayramı’na buruk girmemize neden oldu.
Bizi yaşadığımız bu ağır sıkıntılardan çıkaran insanlarımızın birbirine kalpten bağlılığı ve milli birliğimize olan sarsılmaz inanç olduğu unutulmamalıdır. 
Kurban Bayramında; bayrama buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi unutmayalım. Unutmayalım ki onlar, onların aileleri hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu ülke için feda etmişlerdir. Onların onuru, bizim onurumuzdur.
Annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi unutmayalım. Muhtaçlarımızı, kimsesizlerimizi, yaşlılarımızı unutmayalım.
Bayram sevincimizi onlarla paylaşarak sevinçte de,  kederde de onlarla bir olduğumuzu gösterelim. Bayramlar, birliğin, beraberliğin, sevginin, dayanışmanın, kardeşliğin arttığı günlerdir ve özellikle bizim bayramlarımız bir tatil olmaktan çok dayanışmanın, küçüklerin büyüklere saygının, sevginin arttığı günlerdir.
Allah'a şükürler olsun ki, zorluklarını büyük ölçüde aşmış, demokrasisi her geçen gün güçlenen bir ülkeyiz. Toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumak, daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz.
Hep birlikte bütün zorlukların üstesinden gelecek, bütün engelleri aşacağız. Milletçe gönül bağlarımızı sağlam tutmaya devam edeceğiz.
Asla umutsuzluğa karamsarlığa kapılmayacağız. Kardeşlik bilincimizin ebedi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Herkesin hakkını kendi hakkımız gibi korumaya, savunmaya devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.