Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bağcı’nın mesajı şu şekilde;
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Yıl içinde engelli vatandaşlarımızı anmak ve sorunlarına çözüm bulmak adına kutladığımız sayısız günden biri. Daha önce de ifade ettiğim gibi engelli nüfusumuz dünya ortalamasının da üstünde yaklaşık 8,5 Milyon kişi ile nüfusumuzun %12sini oluşturmaktadır. 
Bizler Ak Parti Hükümetlerinin çalışanları olarak engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma adına tüm gayretimizi göstermekte, sosyal hayatta var olabilmeleri için tüm düzenlemeleri yapmaya gayret etmekteyiz. Bu güne kadar amacımız hep engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşımızın da toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almasını sağlamak oldu ve bundan sonra da öyle olacaktır. 
Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak ve bu yöndeki gerekli tedbirleri zamanında almak, toplum ve devlet olarak öncelikli sorumluluğumuzdur. Onların sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlayacak olanakları sunmak, birey olarak hepimizin başta gelen görevidir. Bu konuda toplum olarak bilincimizin artması ve gerek kamu gerek özel sektör ile sivil toplum örgütlerimizin üzerine düşeni yapması, görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını azaltacaktır.
Yaşamın engelli-engelsiz herkes için anlamlı ve daha yaşanabilir hale gelebilmesi için, Dünya Engelliler Gününün toplumdaki bu konudaki duyarlılığın artması, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyor ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilerek çözüm bulunacağına inanıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.