GÜL-DER (Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği) ile ADEF (Aile Dernekleri Federasyonu) tarafından birlikte gerçekleştirilen Aile Mektebi (Aile Eğitimi Seminerleri)nin ikinci yıl dersleri 19 Ekim 2012 Cuma günü başlayacak.
Geçen yıl Aile Mektebi programının birinci dönem dersleri her ay bir ders olmak üzere başarı ile gerçekleştirilmiş ve katılımcı aileler açısından söz konusu eğitimler son derece faydalı geçmiştir.
Ailenin toplumsal yapımızdaki önemi, aileyi oluşturan bireylerin nitelik kazanması, aile bireylerinin gerek kendi aralarında ve gerekse de diğer kişilerle olan ilişkilerinde hangi ahlaki ve ilmi zemin üzerinde bulunmaları gerektiği gibi konularda önem arz eden aile eğitimi seminerlerinin bu yıl ikinci dönem dersleri yapılacak.
Geçen yıl olduğu gibi yine ayda bir defa iki ders halinde yapılacak olan seminerlerin adresi bu defa Ondokuzmayıs İlkokulu Konferans salonu olacak.
Okullar hayatla buluşuyor projesi kapsamında GÜL-DER’in İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı müracaat neticesinde aile eğitiminin önemli bir ayağını oluşturan okullarımızın da sürece dahil edilmesine imkan sağlayacak şekilde Buharaevler Mahallesi Tekceviz mevkiindeki Ondokuzmayıs İlkokulu konferans salonunda tertip olunacak ikinci yıl dersleri eğitimci-yazar Halil Atalay’ın sunumuyla start alacak.
Aile Mektebi Çorum İl Koordinatörü İzzet Selçuk, ikinci dönemin ilk seminerinde ‘Ailede Koruyucu Hekimliğin Önemi’ ve ‘Ailede Doğum Öncesi ve Sonrası Eğitim’ konuları ele alınacağını belirterek, seminere Çorum’daki tüm aileleri davet etti.