Kısa adı EKA-DER olan Eğitim Kültür ve Araştırmalar Derneği’nin düzenlemiş olduğu "Ailede Sancı ve  Mutluluk Arayışları" konu başlığında konferans düzenlendi.
Bugün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren katıldı. Konferansa ise Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ENSAR Vakfı Başkanı Halil ibrahim Aşgın, EKA-DER Başkanı Ahmet Aktaş, İl Kültür Turzim Müdürü Ali Özüdoğru, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mesut Okumuş ve çok sayıda davetli katıldı.
Programa ilgi yüksek olurken bir çok davetli konferansı ayakta dinledi. Program İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Şeref Özün’ün Kuran Tilaveti ile başladı. Neyzen Muhammed Doğan eşliğinde Ubeydullah Abanuzoğlu’nun ney taksimi ve kaside sunumu  gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını EKA-DER Başkanı Ahmet Aktaş yaptı. Ardından Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren ise  Dünya ve Türkiye’deki  ailedeki sıkıntıları dile getirdi. Her geçen gün ülkemizde ve dünyada ailede sıkıntılar meydana geldiğini ifade eden Taşgetiren, “Malasef gazetelerin 3.sayfa haberlerinde  bir hanımın hastanede doğum yapmasının ardından çöp kutularına atıldığını okumaktayız. Bu anneler asli anne değildir bozulmuş bir annedir. O çocuğun dünyaya gelmesinde payı olan bir babada baba değildir” dedi.
Bu ve buna benzer hadiselerin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Taşgetiren, “Doğu’da dağa çıkan insanlar bozulmuş aile yapısından  gelmektedir. Geleneksel aile ile gerçekten müslümanlığı yaşayan aile birbiriyle karıştırılıyor. Geleneksel ailede müslümanlığa bağlı olmadan eskiden gelen adet ve kurallar çerçevesinde yaşam tarzı sürdürmektedir.

Bundan dolayı evden kaçmak isteyen birey dağa çıkıyor. Dağa çıkanında ömrü 3-6 yıl arası değişiyor. Batı toplumlarının bir çok  ülkenin başkanı seviyesine çıkmış insanlar  aile çarpıklıkları ve ihanetler ile çalkanıyor. Hadi diyelim ki doğu toplumlarında cinsel bir açlık var batı toplumlarında da mı var? Evlilik aile neslinin devam etmesi için zarürüdir. Allah’ın yarattığı format içerisinde yapılan evlilikler gerçekleşmesi gerekiyor. Gerçekleşmesse çocuklar olmaz olmayınca da neslin devamı sağlanmaz” diye konuştu. Program Ahmet Taşgetiren’nin kitap imzalama törenin ardından sona erdi.