1957 Ağrı-Patnos doğumluyum. İlk ve ortaokulu Patnos'ta okudum. Ağrı Öğretmen Lisesi ve Eğitim Fakültesi'ni bitirdim. Yaşamım ve eğitimcilik yıllarım Zonguldak, Adana, Mersin ve İstanbul'da geçti. Yıllar sonra ülkemin doğu bölgesine de hizmet etmek kısmet oldu. Şırnak'ın küçücük, şirin ve gizemli, biraz da unutulmuş bir ilçesi olan ULUDERE ilçesindeki bir Özel Eğitim Okulu'nda Zihinsel Engelliler Öğretmeni olarak 2007 yılından beri halen görev yapmaktayım.
Uludere'nin batıya açılan penceresinden sizlere merhaba demek, tanışmak, yaşadıklarımla, yaşadığım şirin yöreyi, ULUDERE'yi tanıtmak istedim...   
 
ULUDERE
Vadi içinde kurulu olan ULUDERE İlçesi'nin asıl adı Geliye Goyan'dır. Vadiye ilk yerleşim Goyan Aşireti'ne mensup kişilerden oluştuğu için aşiret kendi adını bu coğrafyaya vermiştir. 'Geli' sözcüğü Kürtçe'de 'vadi' anlamındadır. 'Geliye Goyan' Goyan Vadisi anlamındadır. Bu vadi Zagros Dağları boyunca Irak Federe Kürt Bölgesi'ne uzanmaktadır.
Goyan Aşireti; Van, Hakkari, Siirt yöresi ile Irak Federe Kürt Devleti'nin sınırları içinde bulunan Erbil, Zaxo ve Sersıng bölgesinde meskundur. Aşiret demografyasının beşeri coğrafyaya adını veren özellik, Hint-Avrupa topluluklarında olduğu gibi, Kürt coğrafyasının da bir özelliğidir. Örneğin; Zilan Aşireti; ''Zilan Deresi''ne adını vermiştir. Berazan Aşireti; Berazan Vadisi'ne, Raman Aşireti; ''Raman Dağı'na, Goyan Aşireti de ''Geliye Goyan'' adını yerleştikleri vadiye vermiştir. Vadi içinden geçen ve Hezil Çayı'nın bir kolu olan Kılaban Deresi ve etrafındaki selvi ağaçları ilçeye gizemli bir güzellik katıyor.  
Uludere İlçesi; 1957 yılında belediye yönetimine geçmiştir. Önceleri Hakkari İli'ne bağlı bir ilçe iken 1990 yılında çıkarılan bir yasa ile yörenin idari haritasında bir değişiklik yapılmış. İlçe, Şırnak İli'ne bağlanmıştır. Yüzölçümü 825 kilometrekare, nüfusu ise 10.000 civarındadır. 
İlçe sınırlarında bulunan Haftanin ve Kela Memi Dağları'nın eteklerinde birbirinden güzel yabani hayvan yaşıyor. Dağ etekleri, İlkbahar ve Yaz aylarında Ters Lale çiçekleriyle süsleniyor. Arazi engebeli olduğundan, tarıma elverişli olmayan ilçede, ağırlıklı olarak hayvancılık yapılmaktadır. İlçe sınırları içerisinde bulunan yüksek yaylalar, hayvancılığa oldukça elverişlidir. Yerleşik aşiretin Irak ve İran içlerindeki akrabalarından ve arazinin yapısından dolayı sınır ticareti yöre ekonomisinde önemli bir yer tutar.
Son yıllarda güvenlik nedeniyle ilçenin demografik yapısında değişiklik olduğu gibi, uygulanan yayla yasakları nedeniyle hayvancılık büyük bir darbe almıştır.
İlçe yazları oldukça sıcak ve kurak, kışın ise çok soğuk bir iklim yapısına sahiptir. Yörede el sanatları gelişkindir. Atölyelerde, evlerde dokunan Goyan Halıları Türkiye'nin dört tarafında pazarlanmaktadır. Ayrıca yöresel Kürt giysileri olan ''Şal-Şepik'', bayan giysisi olan "Kofi-Kutan" bu yörede elde örülmektedir. Yörenin geleneksel yemekleri olan Goyan Pidesi, Gurt Yemeği, kutılıga, Savar, Helız gibi yemekler, insanın damağına özel bir tad bırakıyor.