Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Uğurludağ Kaymakamı Emre Dündar, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun ve Ak Parti Uğurludağ İlçe Başkanı Yakup Torun ile yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Uslu ilk olarak 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılında açılması planlanan 12 derslikli İlkokulun inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat hakkında Kaymakam Dündar ve Belediye Başkanı Torun'dan bilgiler alan Uslu, "öğrencilerimize hayırlı olsun. Bu alanımız okullar bölgesi olacaktır. Yaptığımız okulumuzun maliyeti ise 4 Milyon TL’dir. Şehir stadyumuz da aynı bölgede ışıklandırma çalışmalarımızda devam etmektedir” dedi.

İlçenin görüntüsünü değiştirecek olan kentsel dönüşüm projesini de inceleyen Uslu, “13 dükkân, 24 daire ve Saat Kulesinden oluşan Kent Meydanı Projesi çalışmaları hızla devam ediyor. 6 Milyon TL olan yatırımımız ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Uslu, Uğurludağ Belediyesine yaptığı ziyarette ilçede yapılan çalışmaları değerlendirerek, Şendere Göleti İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Projesi kapsamında yapılan işlerle ilgili bilgiler verdi.

Uslu, "23 köyümüzde 65 bin 510 metre çeşitli çaplarda boru döşendi. İlçemize 500 metreküplük içme suyu deposu yapıldı. Arıtma tesisi içerisinde 1000 metreküp ve 100 metreküp içme suyu depolarının kaba inşaatı tamamlandı. Yapılan işlerle %25 fiziki gerçekleşme olup, boru alım ihalesi 25 Mayıs tarihinde, yapım işi ihalesi de23 Mayıs tarihinde yapılacaktır. TOKİ konutlarımız %85 tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılıyor. İlçe Emniyet Amirliği binamızın yapım işi ihalesi 10 Mayıs’ta yapılacak. Hayırlı olsun. 2017 yılında; 1 köye içme suyu tesisi, 5 köye kanalizasyon tesisi, 9 köye kilit taşı, 5 köy yoluna 16 km 1.kat asfalt olmak üzere toplamda 16 proje için 2,4 Milyon TL yatırım yaptık. 2018 yılı içerisinde; 7 köyümüze İçme suyu, 1 köyümüze kanalizasyon, 9 köyümüze kilit taşı, 3 köyümüze sanat yapısı için yaklaşık 10,5 Milyon TL’lik yatırım yapacağız” şeklinde konuştu.

Uğurludağ Kaymakamı Emre Dündar'ı ziyaret eden Uslu, kaymakamlık binasında yapılacak olan tadilat çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

Uslu, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Torun’u ve teşkilatı ziyaret ederek 24 Haziran Genel seçimleri hakkında istişarelerde bulundular. Uslu, "erken genel seçimler ülkemiz için oldukça önemli. Teşkilatlar olarak hazırız. Çalınmadık kapı, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız” dedi.

Uğurludağ’da yoğun ilgi ile karşılanan Uslu, esnaf ziyareti yaparak hemşehrileri ile sohbet etti.