Çorum’un Uğurludağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bayanlarına yönelik ‘Nasıl Çocuk Yetiştirmeliyiz?’ konulu panel düzenlendi.

Okul Müdür Yardımcısı Mesut Temel´in koordine ettiği panele Okul Öncesi Öğretmenleri Nazan Arslan ve Aynur Torun konuşmacı olarak katıldılar.

Çocuk Gelişimi Bölümü 11.sınıf öğrencisi Elif Dozu’nun panel başkanlığı yaptığı Panelde, ‘Çocukla İletişim Nasıl Kurulmalıdır?’, ‘Çocukta Sorumluluk Duygusu Geliştirmek İçin Neler Yapabiliriz?’, ‘Çocuk Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir? ‘, ‘Çocuklarda Güven Duygusu Nasıl Gelişebilir’ ve ‘Çocuklara Cinselliği Nasıl Anlatabiliriz?’ konuları anlatıldı.

Okul Öncesi Öğretmeni Nazan Arslan panelde yaptığı konuşmada çocukta sorumluluk duygusunu geliştirmek için ona yapabileceği görevler verilmesi gerektiğini belirterek, “ Başarı duygusunu tatmasını sağlamalıyız. Çocuğun kendine güvendiği bir ortam yaratmak için üstümüze düşenleri yapmalıyız. Çocukla zıtlaşmak yerine onunda birlikte kararlar alıp uygulamalıyız. Ceza yerine ödül yöntemini benimsemeliyiz. Kötü olan davranışını değil, iyi olan davranışlarını pekiştirmeliyiz” dedi.

Okul Öncesi Öğretmeni Aynur Torun, ise “Çocuk bakımında üstümüze düşen görevlerden birincisi onun ihtiyaçlarına zamanında ve yeterince karşılık vermektir. Çocukla iletişim kurarken göz teması kurmalıyız. Sen dilinde emir verici cümleler, Aşağılayıcı suçlayıcı cümleler yerine, Ben Dilinde cümleler kurmalıyız. Çocuğun davranışının bizde uyandırdığı hisleri ona uygun cümlelerle anlatmalıyız" dedi.

Panel Başkanı Elif Dozu, panelin kısa bir özetini yapıp konuşmacılara teşekkür ederek paneli sonlandırdı.