Çorum’un Osmancık ilçesinde televizyonlardaki reklamlardan etkilendiği iddia edilen bir çocuk çakmakla oynarken yangın çıkardı.
Edinilen bilgiye göre yangın, Cumhuriyet Mahallesi'nde F.S.’ye (30) ait evde çıktı. İddiaya göre, F.S.’nin 4 yaşındaki oğlu M.A., televizyondaki reklamlarda çıkan “kahraman çocuk” reklamından etkilenerek sürekli evin içinde “ben süper kahraman olacağım” diyerek evin içerisinde koşuşturmaya başladı. Bir süre sonra ortadan kaybolan M.A., daha sonra evlerinin balkonuna çıktı. Çocuğunun hareketlerinden şüphelenen annesi evin içerisinde gezmeye başladı. Kiler bölümünden dumanlar yükseldiğini gören kadın, komşuları ve itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Kilerde bulunan yün minder ve yataklar kısa sürede alev alması sonucu evin içini duman kapladı. Kısa sürede olay yerine gelen Osmancık itfaiyesi ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, yangın büyümeden kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.
Televizyondaki reklamlardan etkilenen çocukların evlere verdikleri hasar ve yangınlarla sık karşılaştıklarını belirten Osmancık itfaiyesi yetkilileri, ailelerin daha dikkatli olarak yangın çıkarabilecek ve ev içinde hasar verebilecek materyallerin çocukların ulaşamayacakları bir yerde muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.