Merkezi Ankara'da bulunan Vakıf 19, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Çorumlu sanatçıları bir araya getirmek amacıyla "Cumhuriyete Çorum'dan Bir İz" adlı sergi düzenleyecek.

Etkinlik, 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 19.30'da Ankara Bahçelievler'de Milli Kütüphane sergi salonunda açılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, "Sanatın her dalındaki sanatçılarımız birbiri ile tanışsın, toplum onları tanısın, böylece de sanatın gücü ile sesimizi gür bir şekilde kamuoyuna duyuralım" dedi.

Alper Bilan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Vakıf 19 olarak insanlarımızı ayırmadan, ötekileştirmeden kucaklayan ve birleştirici bir araya getirici etkinlikler yaparak Çorum'umuzu ve Çorumluları tanıtmaya, birbirleri ile tanıştırmaya çalışıyoruz. "Cumhuriyete Çorum'dan Bir İz" adlı bu sergi ile de Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Çorumlu sanatçılarımızı bir araya getirmek için böyle bir çalışmaya davet ettik.

Davetimize büyük bir sıcaklıkla karşılık vererek geniş bir katılım gösteren sanatçılarımız geleceğe yönelik umutlarımızı yeşerttiler. Çorum'da sanatın ve sanatçıların var olduğunu ve çok özel işlere imza attıklarını göstermek adına önemli bir sergi olduğunu düşünmekteyiz. Sergide resim ve heykeller yer alsa da bizler elimizden geldiğince sanatın her dalında faaliyet gösteren sanatçılarımızı da bu sergiye davet ediyoruz. Sanatın her dalındaki sanatçılarımız birbiri ile tanışsın, toplum onları tanısın, böylece de sanatın gücü ile sesimizi gür bir şekilde kamuoyuna duyuralım. Bu sergiyi Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim tarihi için planlamıştık ama sergi salonlarının doluluğu nedeniyle bu tarihte gerçekleştiriyoruz. Sergiye emek veren herkese, bu olanakları sağlayan Vakıf 19 Mütevelli Heyetine, katılan tüm sanatçılarımıza ve ziyaret edecek tüm sanatseverlere sonsuz teşekkürler. Birlikte çok daha güzeliz."