74 kişilik yerli ve yabancı ekipten oluşan Oymaağaç Kazısı ekibi, Çorum Müzesi ve Boğazköy'e gezi düzenledi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Temür’ün, 12 öğrencisiyle birlikte yer aldığı 74 kişilik yerli ve yabancı ekipten oluşan Oymaağaç Kazısı’nın 2012 yılı çalışmaları sona erdi.
Samsun’un Vezirköprü ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Freie Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Rainer Maria Czichon başkanlığında yürütülen, Oymaağaç Höyüğü’nün 2012 yılı kazı çalışmalarında, Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü adına, Kazı Başkan Yardımcısı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Temür ve Arkeoloji Bölümü’nün ilk öğrencileri de yer aldı.
İki aşamada gerçekleştirilen kazı çalışmalarında Arkeoloji Bölümü öğrencilerine yönelik yoğun bir eğitim programı uygulandı. Çalışmaların son günlerinde öğrenciler için Çorum Müzesi ve Boğazköy, Amasya, Tokat ve yakın çevresine geziler de düzenlendi.
Kazının, restorasyon ve temizlik çalışmalarından oluşan ikinci bölümünde, höyüğün üzerindeki koruyucu örtü kaldırılıp höyüğün yüzeyi temizlendi. Ayrıca; kazı alanının hava fotoğrafları, planları, kesitleri alınarak, topografik haritaları çıkarıldı. Kazı alanında yapılan çalışmalar dışında, kazı evinde seramik çizimleri ve fotoğraflama çalışmalarına devam edildi. Bu yıla kadar çıkarılan iskeletlerin temizlik ve analizleri de yapılarak yayına hazırlandı.