Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından 2018 yılında “Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı” ve “Organize Sanayi Bölgeleri’ne Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında 28 milyon TL destek verilecek.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda destek projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’in yanı sıra kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve özel teşebbüs temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak söz alan Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, 2018 yılı “Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı” ve “Organize Sanayi Bölgeleri’ Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı”nın ilan edildiğini belirterek, bu programlarla sağlanacak toplam 28 milyon TL'lik kaynakla; Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun'da faaliyet gösteren OSB'lerin temel ve teknik altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise toplantıda bir sunum yaparak teklif çağrısı döneminde proje başvurusu yapmak isteyen, proje hazırlama aşamasında olan kurum ve kuruluşlara ilan edilen programların amaçları ve öncelikleri, destek tutarları, uygunluk kriterleri, başvuru şekli, yapılacak işlemler ve OKA'nın desteklediği projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Mevlüt Özen proje başvurularının 31 Mart 2018 tarihine kadar yapılabileceğini ve taahhütname son teslim tarihinin ise 2 Nisan 2018 olduğunu sözlerine ekledi.

3 Ocak’a kadar Amasya, Tokat, Çorum'da devam edecek toplantılarla, her iki programa sunulacak projelerin hazırlık sürecinde potansiyel başvuru sahipleri bilgilendirilecek.