Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından 22 öğrencinin katılımıyla Anitta Otel’e teknik gezi düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin otel işletmesinin işleyişini yerinde görmesi, otel işletmesinin bünyesinde faaliyet gösteren departmanlarla ilgili incelemelerde bulunmaları ve mesleki uygulamaları yerinde görebilmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlileri Ahmet Aknar, Yusuf Ormankıran ve Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali İzzet Yılmaz eşlik etti.

Anitta Otel Ön Büro Şefi Arif Keşliktepe tarafından ön büro departmanı ve Anitta Otel hakkında genel bilgi verildikten sonra otelin diğer departmanları ziyaret edildi.

Otel ziyaretinde öğrencilere, Executive Chef Ahmet Özdemir eşliğinde otelin mutfak departmanının işlevi hakkında, Kat Hizmetleri Müdürü Bircan Karatepe eşliğinde otelin çamaşırhanesinin işleyişi ve otelin sahip olduğu tüm oda tipleri hakkında, Yiyecek İçecek Müdürü Dursun Ünalan tarafından ise yiyecek ve içecek servisi hakkında bilgi verildi.

Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen ve diğer yöneticiler öğrencilere, sektörden deneyimlerini de aktardılar.

Teknik gezi etkinliğine katılan öğrenciler ise otel yöneticilerine merak ettikleri konular hakkında sorular yöneltti.

Geziye katılan öğrenciler, gezinin kendileri için oldukça öğretici bir gezi olduğunu ve kariyer planlamalarında kendilerine yol gösterici olacağını bildirdi.

Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, İşyeri Uygulaması Eğitimi’ni merkeze alan 3+1 modeli ile sektörle iş birliklerinin daha sistematik bir hal alacağını böylece her öğrencinin istihdamı önceleyen iş yeri eğitim uygulamalarına tabi tutulacağını belirterek, Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen ve etkinliğe katkı sağlayan tüm otel yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.