Çorum Hitit Üniversitesi birçok ülke ile uluslararası işbirliği anlaşması imzalamaya devam ediyor. Hitit Üniversitesi şimdi de Kazakistan’da 4 ayrı Mevlana anlaşmasına imza attı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kazakistan’a giderek bazı ziyaretlerde bulundu.
“Uygarlığı aydınlatan bilgi güneşi” sloganı ile yola çıkan, “Marka şehir Çorum / dünya üniversitesi” hedefiyle büyük başarılar elde eden Hitit Üniversitesi 8. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 
Her geçen gün adından daha fazla söz ettiren, yıldızı sürekli parlayan Hitit Üniversitesi, artık tercih edilen bir üniversite haline geldi.
Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, Kazakistan'da bulunan Rektör Reha Metin Alkan'ı telefonla arayarak üniversitenin 8. kuruluş yıldönümünü kutladı. Rektör Alkan ise Kazakistan temasları hakkında bazı bilgileri paylaştı. 
Rektör olduğu günden beri yoğun bir çalışma temposu sürdüren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yurtdışı açılımları ve işbirliği anlaşmaları ile Hitit Üniversitesi’ne farklı bir ivme kazandırdı. Hitit Üniversitesi’nin 8. kuruluş yıldönümü kutlanmasına rağmen yurtdışında bulunan ve çalışmalarını sürdüren Rektör Alkan, Kazakistan’da 4 ayrı Mevlana Anlaşması yapılmasını sağladı.
Bu çerçevede bu hafta içerisinde Kazakistan’dan 20 lisansüstü öğrenci akademik çalışma yapmak için Çorum’a gelecek.
Rektör Alkan’ın verdiği bilgiye göre; dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için Erasmus, Mevlana ve Eğitim-Araştırma İkili İşbirliği Protokolleri kapsamında imzalanan uluslararası anlaşma sayısı 90’ı buldu. Farabi Değişim Programı kapsamında anlaşma yapılan üniversite sayısı 73’e yükseldi.
Bu yıl ilk kez 3 kıtada 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenci Çorum’da eğitim görüyor.
Rektör Alkan, “600’e yakın akademik, 400’e yakın idari personel ile, bünyemizde yer alan yardımcı elemanlarımızla birlikte personel sayımız yaklaşık 1,200’e ulaşmıştır. 10’un üzerinde yabancı uyruklu öğretim elemanımız bulunmaktadır” dedi.