Mahmut Atalay Gençlik Merkezi yeni dönem projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi gönüllü gençleri; ilim, fikir, kültür, sanat, edebiyat, spor ve iş dünyasında iz bırakan simalarla buluşturmaya, bunun yanında ilimizin önde gelen tarihi ve kültürel mekânlarına gençlerle birlikte olan yolculuğu devam ediyor.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi yetkililerince yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Ayda 2 defa gerçekleştirdiğimiz tarihi ve kültürel mekân ziyaretleri çerçevesinde bu ay ki ilk durağımız İskilip ilçemiz oldu. İlçemiz de bulunan ilimizin kültürel hazineleri; İskilip Kalesi, Yazmalı Konak, Bakırcılar Çarşısı, Kral Kaya Mezarlıkları, Bedri Rahmi Müzesi bunların yanı sıra Anadolu’nun manevi kandilleri; Akşemseddin Hazretleri, Ebu Suud Efendi, Şeyh Yavsi Hazretleri ve İskilipli Atıf Hoca Hazretlerinin ilim tahsil ettikleri, yaşadıkları yerler ve kabirleri ziyaret edildi.

Bu ay ki ikinci durağımız ise Elvan Çelebi Köyü oldu. Köyde meftun bulunan Elvan Çelebi Hazretlerinin türbesi ve çevrede bulunan camii, adaklıkhane, hamam ve dergâh ziyaret edilip gençlerimizle birlikte çevrenin temizliğini de yapmış bulunduk.”

Ayrıca yapılan açıklamada bu tür programların devam edeceği ve programlara katılmak isteyen gençlerin 0(364) 223 1320 numaralı telefondan gençlik merkeziyle irtibata geçebilecekleri bildirildi.