Çorum Dernekler Federasyonu; 15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara AKM’de yapılacak olan “Tanıtım Günleri” için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Federasyon Genel Başkanı Hayri Çağır, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Argun, Mehmet Çeliker, Mustafa Dişbudak, Aydın Tufan ve Genel Sekreter Latif Ramazan organizasyonu yapacak olan firma yöneticileri ile birlikte önceki gün Çorum’da “Tanıtım Günleri” için bir dizi ziyaretlerde bulundular.
 
İLK DURAK SUNGURLU BELEDİYESİ
Sabah erken saatlerde buluşan federasyon yöneticileri ve organizasyon firma temsilcileri erken yola koyuldular. Sabah kahvaltısını Sungurlu Belediye Başkanı Selahattin Uzunkaya ile birlikte Mavi Ocak tesislerinde yapan heyet, Belediye Meclis salonunda tanıtım günü yapılacak hazırlıklarla ilgili sunumu Kaymakam Hulusi Şahin ile birlikte izlediler. Başkan Uzunkaya Ankara’da yapılacak olan “Çorum Tanıtım Günleri” standında belediyenin kendine ayrılan standa yerini alacağını belirterek, “Federasyon çok önemli bir organizasyona el attı. Bizde Çorum’un en büyük ilçesi olarak burada üzerimize düşen görevi fazlası ile yapacağız” dedi.
 
ALACA BELEDİYESİ YENİ BİNASINDA
Çorum Dernekler Federasyonu yöneticilerinin ikinci durağı Alaca ilçesi oldu. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz yöneticileri belediyenin taşındığı yeni binada kabul etti. Kaymakam Ayhan Yazgan ile birlikte tanıtım sunumunu izleyen Başkan Eyvaz, “Biz de tanıtım günlerinde Alaca ilçemizin kültür ve sosyal yönlerini anlatan etkinliklerle katılacağız. Böyle önemli bir fırsatı değerlendirmek isteriz. Federasyon yöneticilerine bu çalışmalarında önemli destek veren ilçe olmak istiyoruz. Belediyeler festival adı altında yaptıkları organizasyonlara büyük emek vermiyor mu? Şimdi buraya neden destek vermesinler. Bu tanıtım meselesi sadece yöneticilerin değil bütün Çorumluyum diyenlerin meselesidir. Herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.
 
BAŞKAN MUZAFFER KÜLCÜ “BU İŞİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan “Çorum Tanıtım Günleri”nin organizasyonla ilgili sunumu Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye de izlettirildi. Federasyon yöneticilerin ve organizasyon firmasının yaptığı hazırlıkları Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte izleyen Başkan Külcü, yapılacak olan tanıtım günlerinin her safhasında taşın altına ellerini koymaktan çekinmeyeceklerini söyledi. Külcü, “Belediye Başkan Yardımcımız ve Kültür Müdürümüzü bu konu ile görevlendiriyorum. Her safhasında bize ne görev düşüyorsa yanınızdayız. Tanıtım işini birlikte yapacağız. Sizin başarınız bizim, Çorum’un, Çorumlunun başarısıdır” dedi.
 
VALİ BAŞKÖY: “DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRİRİZ”
Çorum Dernekler Federasyonu yöneticilerinin Çorum ziyaretinde öğle sonu ziyareti Vali Sabri Başköy’e oldu. Valilik toplantı salonunda Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ile birlikte sunumu izleyen Başköy, çalışmaların başarılı olması için koordinasyonunun önemini dile getirdi. Çorum’un ticaret ve sanayi alanında dinamikleri olduğunu söyleyen Başköy “Atatürk Kültür Merkezindeki tanıtım günlerini zaman zaman biz de ziyaret ettik. Orada olması muhtemel faaliyetlerin valiliğimiz, belediyemiz, TSO, Üniversite ve Esnaf Odaları ile birlikte iyi bir koordine ile başarılı alacağına inanıyorum. Çorum’un her alandaki dinamiklerini harekete geçiririz. Birlikte yapacağımız her faaliyet başarılı olur” dedi.
Çorum Valisi Başköy, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç’ı da toplantıda telefonla arayarak çalışmaların hızlandırılması için talimat verdi.
 
ÇAĞIR “ BU BİR FARSATTIR “
Heyet Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı makamında ziyaretten sonra toplantı salonunda sunumun izlenmesine geçti. Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, burada yaptığı konuşmada; “Çorum sanayicisi ve iş adamları Ankara’da çok şöyle bir algı ile biliniyor; Çorumlu iki yatırımcı düne kadar bir araya geldiğinde “Türkiye için ne üretiriz? diye kafa yoruyordu. Bugün geldiği nokta ise “Dünya için ne üretiriz?” dir. Bu çıtanın yükselmesine katkıda bulunmak, yükselen seviyeyi Ankara’da tanıtmak için bu tanıtım günleri bir fırsattır. Bunu değerlendirmenizi bekliyoruz” dedi.
 
BAŞARANHINCAL: “TSO TANITIMIN KIYMETİNİ İYİ BİLİR”
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, tanıtım günleri için yapılan sunumu izledikten sonra, yapılan hazırlıkların çok profesyonel ve gerçekçi bir çalışma olduğunu söyledi. Başaranhıncal, “Bizim insanımız fuarlara alışkın. Yıllardır tanıtımla ilgili yurt içi ve yurt dışı fuarları takip ediyor. Tanıtımın ne olduğunu ve önemini, kıymetini en iyi biz biliriz. Federasyon olarak yaptığınız hazırlıklarla ilgili sunumu çok gerçekçi buldum. İnsanımıza hayat değil gerçekleri sunmalıyız. Çorum TSO olarak biz de tanıtım günlerinde önemli bir görevi üsleneceğimize söz veriyorum” diye konuştu.
Federasyon ve TSO, aralarında 15 Ekim’de akşam saatlerinde üyelere “Çorum Tanıtım Günleri” için yapılacaklarının anlatılacağı bir sunumu yapmak üzere organizasyon firmasını Çorum’a göndermek üzere sözleştiler.
 
ÜNİVERSİTE’DEN ÇORUM’A KATMA DEĞER
Heyet Çorum ziyaretlerinde akşam saatlerinde Hitit Üniversitesini ziyaret etti. Üniversite Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan tarafından makamda ağırlanan heyet, Senato Toplantı Salonu’nda sunumu izletti. Üniversite Genel Sekreteri Erdal Kanık’ın da hazır bulunduğu toplantıda Çorum Tanıtım Günlerine üniversite olarak gerekli desteği vereceklerini söyleyen Rektör Alkan, “Sunumunuzu beğendim. Çok detaylı ve görselli bir çalışma olmuş. Bu işe sıkı sıkı sarıldığınızı gösteriyor. Ben de bu konuda Genel Sekreterimi görevlendiriyorum. Bize düşen ne var ise onu yapacak. Ankara’da Çorum’u tanıtmak için siz efor sarf ediyor iseniz biz de bunun yanında olmaktan mutlu oluruz” dedi.
Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır da “Çorum’un hala bir üniversitesinin olduğunu bilmeyenlere buradaki görkemli ortamı göstermeliyiz. Çorum’da kurulan üniversite örnek bir eğitim yuvası olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
KILIÇ: “ÇORUM’U ESNAF VE SANATKÂRLAR TANITIR”
Çorum Dernekler Federasyon Genel Başkanı Hayri Çağır, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Argun, Mehmet Çeliker, Mustafa Dişbudak, Aydın Tufan ve Genel Sekreter Latif Ramazan organizasyonu, yapacak olan firma yöneticileri ile birlikte önceki gün Çorum’da “Tanıtım Günleri” için yaptıkları ziyaretin son durağı Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) oldu. Başkan Yalçın Kılıç tarafından karşılanan heyet, tanıtım günleri sunumunu yaptı. Başkan Kılıç, tanıtım günlerinde Ankara’da Çorumlunun maharetlerini sergilemesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Kılıç, “Tanıtım çok önemli. Bizim esnafımız da bunun bilincinde. Öyle imalatlarımız var ki çoğumuz bunların Çorum’da yapıldığını bilmiyor. Biz de Ankara’da Çorum Tanıtım günlerinde yerimizi alacağız” dedi.
 
FEDERASYON ÇORUM’A SIK SIK GELECEK
15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan “Çorum Tanıtım Günleri”nin organizasyonla ilgili yol haritası da gittikçe netleşiyor. Bugün, Federasyon, organizasyon firmasının temsilcilerini Valilik ve Belediye yetkilileri ile alan çalışması yapması için Çorum’a gönderecek. 15.10.2012 Pazartesi günü ise yine TSO’da sunum yapılacak. Hafta boyunca tanıtım günlerinde satış ve diğer standlar da yer almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlarla görüşmeler sürecek.
 
DERNEK BAŞKANLARI KIZILCIHAMA’DA KAMPA GİRECEK
Çorum Dernekler Federasyon Genel Başkanı Hayri Çağır, “Çorum Tanıtım Günleri” öncesi Kasım ayının ilk haftasında belirlenen bir günde Federasyona bağlı dernek başkanları ile Kızılcahamam’da kampa gireceklerini belirterek, “Tanıtım günlerinin başarılı olması için birkaç faktörü önemsiyoruz. Bunlardan birisi de federasyonumuza bağlı derneklerdir. Onların organizasyona dahil edilmesi, görüşlerinin alınması ve katkılarının konuşulacağı kampımız Kızılcahamam’da olacak” dedi.
 
ÇORUM TANITIM GÜNLERİ GAZETESİ ÇIKARILACAK
Çorum Tanıtım Günleri hazırlıkları her alanda sürüyor. Bir tarafta hazırlıklarla ilgili, federasyon tanıtım komitesi ve organizasyon firması çalışırken, diğer tarafta Federasyon Basın Merkezi tarafından da tanıtım faaliyetleri ile ilgili yeni alanlara giriliyor. Tanıtım günlerinde dağıtılmak üzere 32 sayfa tabldot ebat 30 bin adet basılacak olan “Tanıtım Günleri Gazetesi” hazırlanıyor. Gazetede Çorum’un tanıtımı, Çorum’un yerel ve geneldeki siyasi gücü, federasyon faaliyetleri, tanıtım günlerinin hazırlıkları, belediyeler, Çorumlu STK’lar, firmalar, iş dünyası, Çorum’a renk katanlarla ve üretimle ilgili röportajlar yer alacak.