Çorum’da geçmişten günümüze eğitimi konu alan “İl Eğitim Tarihi Müzesi” açıldı.

Gençlerin milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren sanat eseleri, müze ve anıtlar gibi milli değerleri tanıyan, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında nesneler aracılığıyla bağlantı kurarak gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı talimatları doğrultusunda 81 ilde açılan İl Eğitim Tarihi Müzesi, Çorum’da da açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anadolu Lisesi’nde eski okul malzemelerinin yer aldığı bir müze oluşturuldu.

Bugün okulda düzenlenen törenle müzenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşçu ve Hüseyin Kır, Okul Müdürü Halit Güneş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını Okul Müdürü Halit Güneş yaptı. Çorum genelinde müze için sergilenme değeri taşıyan malzemeler için kapılarının açık olduğunu dile getiren Güneş, müzenin oluşturulmasında kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Güneş’in konuşmasının ardından kürsüye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu çıktı. İl Eğitim Tarihi Müzeleri’nin 81 ilde açıldığını ifade eden Kuşçu, “Müzede bütün katılımcıların okul zamanlarına ait eserler bulunuyor” dedi.

Tören, Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk’un konuşmasıyla devam etti. Türk sinema tarihinde Hababam Sınıfı gibi bir gerçek olduğunu dile getiren Soğukoluk, Özel Çamlıca Lisesi’nin hala müze olarak sergilendiğini belirtti. Bu kapsamda yapılan bu çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Soğukoluk, müzenin amacına uygun kullanılmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, protokol üyeleri de müzeyi gezme fırsatı buldu.

BAKAN AĞBAL’IN DİPLOMASI DA YER ALDI

Öte yandan müzede en ilgi çekici eser ise ortaokul ve liseyi Çorum’da tamamlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın diploması oldu. Diplomayı ilgiyle inceleyen katılımcılar, diğer eserlere de tam not verdi.