Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Belediye Başkanı Zeki Gül’ü misafir etti.

Çanakkale ziyaretine katılan vatandaşları ziyaret için Gelibolu Yarımadası’na giden Belediye Başkanı Zeki Gül ve Çorum ekibini, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder makamında misafir etti.

Ziyarette Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit, Kültür ve Tarih Gezileri Sorumlusu Fatih Karakaya da yer aldı.

Çorum Belediyesinin, devam ettirdiği gezilerle tarih ve kültüre çok önem verdiğini belirten Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, yapılan gezilerin kendilerine de faydası olduğunu belirtti.

Vatandaşların vatan topraklarının kazanıldığı yerlere gelmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Adem Ejder, “Çorum Belediyesinin yaptığı gezilerden Eceabatlılar olarak çok memnunuz. Bize çok faydası oluyor. Vatandaşlar buraya gelerek ülkemizi bize nasıl teslim etmişler canlı olarak yaşıyorlar. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm öğrencilerimiz geliyor, vatandaşlarımız geliyor. Burası sadece bizim değil. Burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın. Burada hepimizin dedesi var. Biz sadece buranın bekçileriyiz. Sizleri her zaman bekliyoruz, ve sizleri burada misafir etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Kendilerini misafir eden Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’e teşekkür eden Belediye Başkanı Zeki Gül, tüm lise öğrencilerini Çanakkale’ye getirdiklerini belirtti.

Sayıyı artırarak Çanakkale ziyaretlerini sürdürmek istediklerini belirten Gül, “Atalarımızın bizler için canlarını seve seve feda ettikleri yerlere ziyaretlerimiz ve tarih şuurunu, Türklük şuurunu geliştirebilmek için ziyaretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Çorum’dan gelen vatandaşların gezilerden oldukça memnun ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Gül, “Çanakkale tüm Türkiye’yi hatta İslam coğrafyasında ne kadar şehit varsa bağrına basmış bir ilimiz. Eceabat’ta bulunan şehitleri bağrında taşıyan bir şehrü’l – emini ziyaret etmek benim için çok önemliydi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her tarafından gelen şehitlerimizin atalarımızın bulunduğu mekanlarını ve manevi olarak etrafımızı kuşatan bu atmosferi teneffüs etmek bizim için son derece önemliydi. Cumhurbaşkanımız da Çanakkale’ye özel bir önem veriyor. Cenabı Hak bizleri düşmanlarımızdan emin eylesin diye dua ediyoruz. Bizlere burada eşlik eden rehberlerimize ve bizleri misafir eden Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’e Çanakkale’nin simgesi haline gelen Seyit Onbaşı’nın üzerinde yer aldığı vazo hediye etti. Belediye Başkanı Zeki Gül ise Eceabat Belediye Başkanı Âdem Ejder’e çeşitli hediyeler verdi.