Çorumlu bir grup sanayici ve iş adamı, Gürcistan’ın Batum ve Tiflis illerinde çeşitli temaslarda bulundu.
Çorumlu iş adamları, son kararname ile Çorum Valiliği’nden Rize Valiliği’ne atanan Vali Nurullah Çakır’ı da Rize’de ziyaret ettiler. Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından Rize Ticaret Borsası’nda ağırlanan Çorumlu iş adamları, Vali Nurullah Çakır’a görevinde başarılar diledi.
Çorum heyeti daha sonra Rize’den Gürcistan’a geçerek burada Başkent Tiflis ve Batum’da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.
Başkent Tiflis’te Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ramazan Yıldırım ve Gürcü Türk İş Adamları Derneği Başkanı Demirhan Lotus ile görüşmeler yapan Çorumlu sanayici ve iş adamları, görüşmelerde Gürcistan’ın yatırım destekleri ve teşvikleri hakkında bilgi aldılar.
Ziyaretlerin ardından Ticaret Müşaviri Ramazan Yıldırım ve Gürcü Türk İş Adamları Derneği Başkanı Demirhan Lotus’a ziyaret anısına plaket veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gürcistan’da seçimlerin sona erdiğini ancak kabinenin henüz oluşmadığını, yeni Devlet Başkanı’nın tavrının nasıl olacağının henüz bilinmediğini belirterek, yatırımcıların temkinli olması gerektiği kanısında olduğunu bildirdi.
Çorum heyeti, gezi ve incelemelerini tamamladıktan sonra 7 Ekim Pazar günü Çorum’a döndü.