Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2017 yılı çağrı döneminde kabul edilen Ka104 “Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar” isimli Erasmus+ Projesi kapsamında Çorum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü İspanya'nın Barcelona şehrine gitti.

Erasmus+ Ka104 “Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar” isimli projenin yurt dışı hareketliği 11-24 Nisan tarihleri arasında İspanya/ Barcelona kentinde gerçekleşti.

Yapılan gezi hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Ünal Yüce, Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü bünyesinde yetişkinlere yönelik açılan kurslarda görev alan seçimle belirlenen 10 personelin Barcelona'da yetişkin eğitimi üzerine kurs aldığını söyledi.

Projeye katılanların Androgoji İlkeleri ve Yöntemleri, Eğitimde Dönüşüm, Yetişkin Eğitiminde Yenilikçi ve Farklı Öğretim Metodolojileri, Yetişkinlerde Öğretim Yöntem ve Stratejileri alanlarında eğitimler aldığını kaydeden Yüce, “Alınan bu eğitimler ile personel yetkinlikleri artmış olup yetişkinlere yönelik düzenlenecek kurslarda personel daha verimli olacaktır” dedi.

Projenin hedefleri ve kazanımları doğrultusunda çok verimli bir eğitim faaliyeti gerçekleştiğini belirten Yüce, bu proje ile kurumlarının ve personellerinin ulus ötesi işbirliği kazanımı elde ettiğini ve elde edilen bu yenilikçi eğitim faaliyetlerini kurumda görev alan tüm personele düzenlenecek toplantılar ile aktarılacağını ifade etti.
Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Fuat Bal ise, bu proje ile kurumlarını yurt dışında tanıtma imkanı bulduklarını belirtti.

Proje kapsamında Yetişkin Eğitimi öğretim ilke ve yöntemlerinden olan Androgoji üzerine eğitimler alındığını da ifade eden Bal, “Eğitim saatleri dışında kalan serbest zaman dilimlerinde farklı ülke ve kültürleri tanıma amaçlı kültürel ve sosyal aktivite amaçlı geziler düzenlendi. Alınan eğitimler ile personelin yetkinlikleri arttı.

Personelimizin yetişkin eğitimi üzerindeki mesleki bilgi, beceri ve davranış yeterlilikleri artmıştır. Projemiz ülkemizin eğitim alanında gerek alt yapı, gerekse kapasite geliştirme ve nitelik artırmaya yönelik yaptığı çalışmaların başarıyla sonuçlanmasına katkı sağlamıştır” diye konuştu.

Bal son olarak, projede emeği geçen Proje Koordinatörü Ünal Yüce başta olmak üzere projede görev alan personele teşekkür etti.