24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ve Çorum’un genel tanıtımı ile ilgili konuların değerlendirilmesi amacıyla, Çorum Valisi Sabri Başköy Başkanlığında bir toplantı yapıldı.
Toplantı; Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Müze Müdürü Dr. Önder İpek ve ilimizde faaliyet gösteren konaklama tesislerinden Anitta Otel, Dalgıçlar Otel, Anvatar Termal Otel, Mavi Ocak Otel, Çorum Büyük Otel, Hotel Kolağası, Pithana Otel, Aşıkoğlu ve Real Residance Otel yöneticilerinin katılımıyla Valilik Makamı’nda yapıldı. 
Toplantıda; katılımcılar tarafından Çorum’un tanıtımında izlenecek yol, turizm fuarlarına katılım, Valilik ve Belediye Başkanlığı’nın yanında turizm tesisleri ve sivil toplum organlarının etkin bir şekilde tanıtım faaliyetlerine katılması, tanıtım çalışmalarında iç turizmden daha fazla faydalanılması için Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir gibi illerde seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile birebir görüşme yapılması gerektiği belirtildi.
Çorum Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından turizm fuarları için geniş ve güzel stantlar yapıldığı, bu stantlarda kamu kurumları dışında otellere de ücretsiz yer tahsis edileceği, otellerin bu fuarlara katılarak kendilerini ve ilimizi mutlaka tanıtması gerektiği dile getirildi.
Katılımcılara söz verilerek konu ile ilgili görüş ve düşünceleri alındı. Vali Sabri Başköy’ün fuar öncesi böyle bir toplantı yapmasından çok memnun olduklarını dile getiren katılımcılar, bu çerçevede otellerin birlikte hareket etmesi için kooperatif kurulmasının faydalı olacağını, ildeki turizm ve tanıtım faaliyetleri için komisyon oluşturulup belirli aralıklarla toplanılarak yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.
Ayrıca Çorum’da etnografya, tarım, sanayi, leblebi gibi konseptte müzelerin açılması için potansiyel çalışma yapılması, turizmcilerin önereceği büyük tur firmalarının kente davet edilerek bilgilendirme gezileri yapılması, inanç turizmi alanında da ilin potansiyelinin değerlendirilerek tanıtım çalışmalarının da etkin yürütülmesi  konuları karara bağlandı.