Kadim medeniyetlerin merkezi, barış şehri Çorum, kardeşliğin ve geçmişin bugüne taşınmasının en güzel örneklerinden birisi olarak keşfedilmemiş mistik bir güzellik, birçok değeri ile tanıtılmaya ihtiyacı olan bir il olarak dikkat çekiyor.

Çorum’u bütün yönleriyle tanıtmak amacıyla; AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un İstanbul, Ankara, İzmir, Almanya, Hollanda ve Macaristan başta olmak üzere yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü faaliyetler ve beraberinde Çorum Valiliği tarafından çeşitli alanlarda yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Yurtiçi ve yurtdışında yapılan tanıtım faaliyetleri kapsamında; Ünlü Yazar Ahmet Ümit, 24 Nisan 2017 tarihinde Çorum’a gelerek, imza gününe katılmış ardından Hattuşa’yı ziyaret etmişti.

Ziyareti sırasında “Ninatta’nın Bileziği“ adlı romanının operaya uyarlanarak, Türkiye’den sonra Avrupa’da da sahnelenmesi için Hattuşa’da İstanbul Devlet ve Opera Balesi sanatçıları ile çekimler yapılması planlanmış ve projenin gerçekleştirilmesi halinde Çorum’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Bu proje ile Yazar Ahmet Ümit Çorum’un fahri tanıtım elçisi olmak istediğini ifade etmişti.

Yazar Ahmet Ümit’in “Ninatta’nın Bileziği“ adlı romanından uyarlanan librettosu “Ninatta” operasının dünya prömiyeri Kadıköy Süreyya Operası’nda 3 Aralık 2017 tarihinde sahnelendi.

Operanın ardından düzenlenen Gala Gecesinde Tiyatro Duayeni Haldun Dormen ve Türk sinemasının ünlü aktörlerinden İzzet Günay’ın da katıldığı resepsiyonda AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve Hotel Anitta Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen de yer aldı.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın destekleri, Milletvekili Ceritoğlu Kurt’un girişimleri ile Yazar Ahmet Ümit’in kaleme aldığı “Ninatta’nın Bileziği” adlı romanı ve “Ninatta” Operası’nın Çorum’un tanıtımına katkı sağlayacağı belirtildi.

Gala gecesinde ayrıca Çorum’un tanıtımı ile ilgili tur operatörleri ve seyahat acentalarıyla da görüşmeler yapıldı. Programda Yazar Ahmet Ümit’e Milletvekili Ceritoğlu Kurt tarafından plaket takdim edilirken, tur operatörleri ve seyahat acentaları ile tur paketlerinin detayları görüşüldü.

Bu arada 2017 yılının son günlerini yaşarken Uzakdoğu ülkelerinden Çorum’a turlar gelmeye başladı.

Tempel Travel Türkiye ve Singapur TM Fouzy Seyahat Acentası işbirliğiyle satışlarına başlanan turlar ile Singapur’dan 50 kişilik ilk kafile 10 günlük Türkiye turu kapsamında 18 Aralık 2017 Pazartesi günü Çorum’u ziyaret etti. Hazırlanan tur paketleri daha sonra diğer Uzakdoğu ülkelerinde de satışa sunularak, ülkemiz ve Çorum’un tanıtımına devam edilecek.