Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli fuarları arasına yer alan Travel Turkey İzmir Fuarı başladı. Kapılarını 11. Kez turizmcilere açan fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 11. kez turizmcileri İzmir'de buluşturdu.

Turizm sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi düzenlenen törenle açıldı.

Yaşanan dış kaynaklı sebeplerden olumsuz etkilenen turizm sektöründe daha önce açıklanan “elli milyon turist ve elli milyar dolar turizm geliri” hedefinden vazgeçilmediğinin altı çizilen konuşmalardan sonra açılış kurdelesini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte birçok ilin vali, belediye başkanı ve turizm sektörü temsilcisi birlikte kesti.

Çorum’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak ve turizm sektörü temsilcileriyle buluşmak amacıyla Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi işbirliğiyle fuara katılım sağlandı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı mali desteğiyle A holu B204 numaralı alanda açılan stantta Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile birlikte görevli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi personeli ziyaretçileri karşılıyor, ziyaretçilere tanıtım broşürleri, tanıtım filmleri, boyama kitapları ve çeşitli hediyeler dağıtılıyor, sıcak leblebi ikram ediliyor.

İlk iki gün turizm profesyonellerinin buluşması için çeşitli etkinliklere sahne olacak fuar 10 Aralık 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.