Bu sene 17. düzenlenen "Büyük İpek Yolunda Turizm" Uluslararası Taşkent Turizm Fuarında Türkiye partner ülke olarak yer alıyor.
Özbek Turizm Birliği tarafından organize edilen fuara, 30'a yakın ülkeden 100'den fazla turizm şirketi ve acente katılırken, fuarda Türkiye ilk defa partner ülke oldu.  
Fuarda Türkiye'nin kültürel ve tarihi yönlerinin yanı sıra Çorum ve Ordu’da tanıtılıyor.
Özbekistan’ın Başkenti Taşkent'te bugün başlayan ve Türkiye’nin partner ülke olduğu "Büyük İpek Yolunda Turizm" 17. Uluslararası Turizm Fuarı'nda açılan standında Çorum’un kültürel ve turizm potansiyeli tanıtılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru başta olmak üzere kalabalık bir heyetle Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e giden Vali Nurullah Çakır’a eşi Cemile Çakır’da eşlik ediyor.
Vali Çakır ve eşi Cemile Çakır, Çorum standını gezen ziyaretçileri karşılayarak yakından ilgilendiler.
Çorum standını ziyaret eden Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay ve eşi ile Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Her sene geleneksel olarak düzenlenen turizm fuarı çerçevesinde ülkenin bu alandaki potansiyelinin sergilenmesinin yanı sıra yerli ve yabancı ülkelerin şirket ve acenteleri ile işbirliği anlaşmaları imzalanırken, fuar çerçevesinde ayrıca turizm sektöründe faaliyet yapan yılın en iyi turizm şirketi, en iyi oteli ve en iyi otel yöneticisi seçiliyor.
1995 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan Büyük İpek Yolunda Turizm Fuarı, 4 Kasım'a kadar devam edecek.