Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nin desteği ile yayına hazırlanan “Çorum Mutfağına Güzelleme” kitabı, ülkemizde “En İyi Yemek Kitabı” seçilerek Fransa’da oluşturulan uluslararası bir jürinin beğenisine sunuldu.
Metro Grosmarket bünyesinde faaliyet gösteren Metro Kültür Yayınları tarafından yayınlanan “Çorum Mutfağına Güzelleme” kitabımız, “En İyi Yerel Mutfak” kategorisinde ülkemiz jürisince “En İyi Yemek Kitabı” seçildi.
Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras’ın editörlüğünde on dört yazarın altı aylık titiz çalışması sonucu yüz yetmiş beş kişi ile görüşülerek oluşturulan kitap, bu kapsamda Paris’te tanıtılmış olacak. 
Yarışma kapsamında her ülkenin kazananı, Fransa’da aynı kategoride dünyanın en iyi diğer ülkeleri ile yarışacak. Sonuçlar yıllık ödül etkinliği ile 23 Şubat 2013 Cumartesi günü açıklanacak. Ödüller sekiz ayrı kategoride verilecek.
Hititlerden günümüze uzanan Çorum mutfağını çeşitli yönleri ve uygulamalarıyla ele alan bu kitap, ilgilenenlere güvenilir ve sağlam kaynak olabilecek nitelikteki “Çorum Mutfağında Güzelleme” kitabı, aynı zamanda Şubat 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilecek yemek kitaplarının sergilendiği bir fuarda da yer alacak.