Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tatar; beraberindeki yöneticiler ile birlikte Sakarya’ya bir çıkarma yaptı.

Kırım Türkleri heyeti, ziyaretlerinde ilk olarak, uzun yıllar devletin farklı alanlarında ve illerinde başarılı görevlere imza atarak Ordu’dan Sakarya Valiliği’ne atanan Sungurlulu hemşerimiz İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek “hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Başkan Yaşar Tatar; “Her vakit sosyal paylaşım kimliğiyle devlet kapısını halka sonuna kadar aralayan değerli valimiz İrfan Balkanlıoğlu Sungurlu'da Tatar Mahallesi'nde yaşadığı hatıralardan bahsetmesi ziyaretimize bir başka anlam kattı. Kendisini ilk defa tanımama rağmen oldukça sıcakkanlı, candan bir insan olduğunu gözlemledik. Özellikle Çorum Sungurlulu olması hasebiyle ile de ayrıca mutlu olduk. Ziyaretimizde bizleri dinleyerek zaman ayırarak hediyeleri ile uğurladı” dedi.

SAKARYA KIRIMLI TÜRKLERİ DERNEĞİ’NE ZİYARET

Ardından Sakarya Kırımlı Türkleri Derneği’ni de beraberindeki Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Berber ile birlikte ziyaret eden Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tatar, burada Sakarya Kırımlı Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kaymaz ile Derneğin Medya Sorumlusu Nedim Ergün Kırımlı’yla görüştü.

Yapılan görüşmede iki derneğin çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Sakarya Kırımlı Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kaymaz, Çorum Kırım Türkleri Kalecikkaya Köyü Derneği’nin kendilerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı dernek adına memnuniyetini dile getirdi.