Şehit Onur Bakbak İlkokulu Kültür Sanat ve Çevre Kulübü öğrencilerinin Doğa Yürüyüşü ve Kültür Gezisi, Örencik Köyünde gerçekleştirildi.

Çorum Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliklere, Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği üyeleri rehberlik yaptı.

Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından belirlenen güzergâhta 3 km’lik doğa yürüyüşüne katılan öğrenciler, doğanın seslerini dinleme, yürüyüş boyunca çevrede gözlem yapma fırsatı buldular. Gizli kalmış doğal ve kültürel varlıklara sahip olan Örencik Köyünde; kaya mağaraları, Roma Dönemine ait kalıntılar, ardışık şelaleler, doğal çevre, göl ve dereler öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

Etkinliklerin ardından çevre temizliği yapan öğrenciler, düzenledikleri karpuz festivali ile eğlenceli bir günü tamamladılar.

Çorum Fırıncılar Odası Başkanı Seyit Arslan, etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada; Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi kapsamında yapılan çok başarılı öğrenci faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, bu organizasyonla, projeye kültürel anlamda katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürkan Yağmur ise, doğal çevreyi koruma, çevre bilincini geliştirme ve doğa sporlarını yaygınlaştırıcı her türlü faaliyet, etkinlik ve organizasyonları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.