Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında bayanlara yönelik özel salon programlarının yanı sıra doğa yürüyüşü etkinlikleri de yapılmaya başladı.

Bu kapsamda bayanlara yönelik Çatak Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri öncülüğünde düzenlenen programa, merkezin gönüllü gençlerinin yanı sıra Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Çağrı Eğitim Vakfı, ÇORİMDER, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bayanlarda katıldı.

"Merkezim Her Yerde" , "Gençlerin İyilik Ağacı" ve "Madde Bağımlılığına Hayır" projeleri kapsamında yapılan doğa yürüyüşünün amacı “Gençlik Merkezi faaliyetlerini dört duvarla örülü binaların dışına taşıyıp gençlere doğayı sevdirmek onlara göçebe kültürümüzü öğretmek ve gençleri şehirin stresinden uzaklaştırıp onların doğayla özdeşleşmesini sağlamanın yanında onlara sağlıklı bir yaşam için yürüyüş ve spor kültürünü de kazandırmak” olarak açıklandı.

Etkinlik kapsamında kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren yaban hayvanları için yemleme çalışması da yapıldı.

Doğa ile baş başa bir gün geçiren bayanlar, kızakla kayma, yön bulma ve doğa da ateş yakma gibi etkinliklerde gerçekleştirdiler.

Bayanlara özel doğa yürüyüşü etkinliklerinin yıl boyunca belirli periyotlar ile devam edeceğini bildiren Gençlik Merkezi Yetkilileri, katılmak isteyenlerin Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ile irtibata geçmelerini istediler.