AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 2018 yılı ‘Troya Yılı’ ilan edilmesi ile Çorum’un plakası olan 19’dan yola çıkarak 2019 yılının da ‘Hattuşa Yılı’ olarak ilan edilmesini destekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Hitit Güneş Kursu’nun Alaca ilçesine getirilmesini gündeme getirerek Ankara’da yankılar uyandıran AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 2019 Yılının ‘Hattuşa Yılı’ olarak ilan edilmesi için gerekli destek ve katkının verileceğini belirtti.

Uslu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile konuyla ilgili yaptığı görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi:

ORTAKÖY ‘ŞAPİNUVA’, BOĞAZKALE ‘HATTUŞA’

“Ankara Sıhhiye’de bulunan Hitit Güneş Kursu Anıtının Alacahöyük’e getirilmesi, eserlerin kaynağında sergilenmesi (32 Bin Hitit eseri Anadolu Medeniyetler müzesinde), kazıların millileştirilerek kendi kazı heyetlerimizin çalışma yaparak, kendi paramızda yerelde kalması ve daha milli duyguları yüksek insanlar kazıda bulundurularak tarihi eserlerimizin kaçırma gibi bir girişimlerin önüne geçilmesi, Ortaköy ilçemizin isminin ‘Şapinuva’, Boğazkale ilçemizin isminin de ‘Hattuşa’ olarak değiştirilmesini talep ettik.

Talebimiz doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının iadelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu kuruldu ve çalışmaları hızla devam ediyor.

Komisyon Başkanımız Sakarya Milletvekilimi Prof. Dr. Mustafa İsen’le hazırladığımız konuları görüştük. 2019 Yılının Hattuşa Yılı olarak İlan edilmesi için de gerekli çalışmaları başlatacağız”