Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne bağlı 70 hane ve 370 nüfuslu Çingiller Köyü’nün heyelan nedeni ile trafik akışını etkileyen yolunun güzergah değişikliği konusunda mahkeme kararı beklenecek.
İl Genel Meclisi’nin dün yapılan Kasım ayı ikinci toplantısında Çilgiller Köyü ana yolunda heyelan olduğu ve halen devam ettiği için trafik akışını tehlikeye attığı belirtilerek bu yola istinat duvarı yapılması veya güzergahının değiştirilmesi hakkında verilen önerge görüşüldü.
Önerge uyarınca İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporu ise Pehlül Soysal üyelerin bilgisine sundu. Soysal yerinde yaptıkları incelemede 370 nüfusu bulunan köyün yolundan 5-6 köyün daha yararlandığını, yolun hemen altında bulunan bir yerden 1 kilometrelik yeni bir yol açılmasına başlandığını ancak 3’te ikisi biten yeni yol üzerindeki bir arazi sahibinin mahkemeye başvurduğu için yeni yolun yapımının durduğunu söyledi. 
Soysal mevcut yola yapılabilecek bir istinat duvarının ise heyelanı engellemeyeceğini belirterek bu nedenle mahkeme kararına göre güzergah değişikliği konusunda yeniden bir değerlendirme yapılmasını uygun bulduklarını dile getirdi.