Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini söyledi.

TSO Başkanı Behiç Akkaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasından Sungurlu’nun da faydalandığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, sanayici, girişimci ve KOBİ'lere yönelik açıkladığı 16 maddelik destek ve önlem paketinde yer alan, "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasının, önceki gün Resmi Gazete'de yayımlamasıyla, 4. kademe gelişmiş ilçelerde bulunan OSB arazileri de bedelsiz tahsis edileceğini ifade eden Akkaş, ayrıca 5 ve 6. kademede bulunan ilçelerde mevcut "bedelsiz arsa" uygulamasına devam edileceğini kaydetti.

Öte yandan 2. ve 3. kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB'lerde uygulanan indirim oranlarının da artırıldığını aktaran Akkaş, daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip 2. kademe ilçeler yüzde 60’a, yüzde 60 indirim oranına sahip 3. kademe ilçelerde ise yüzde 80'e çıkarıldığını ifade etti.

OSB'lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı şekilde kazandırılmasını amaçlayan düzenlemeyle, üretim ve istihdamın etkin biçimde artırılmasının beklendiğini vurgulayan Akkaş, bu çerçevede, hali hazırda Sungurlu OSB'deki boş parselin tamamının tahsis edilip, yatırım yapılmasının sağlanacağını söyledi.

Akkaş, Ekonomi Bakanlığının Bölgesel Teşvik Uygulaması ile ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi bakımından ülkemizin altı bölgeye ayrıldığını, Çorum’un ilçeleri ile birlikte 4. bölgede yer alırken, OSB’nin ise 5. bölge teşvik kapsamına girdiğini kaydetti. Sungurlu OSB’ye yatırım yapmak isteyen girişimcilerin KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir/Kurumlar Vergisi İndirimi, Faiz Desteği ve SKG İşveren Prim Desteği gibi teşviklerinden yararlandığını anlatan Akkaş, bunlara ek olarak yatırımcılara bedelsiz arsa tahsis edileceğini de vurguladı.

Çorum’un ikinci organize sanayi bölgesi konumundaki Sungurlu OSB’nin, Ankara karayolu üzerinde kurulu olmasının yatırımcılar için bir avantaj olduğunu ifade eden Akkaş, işadamlarını OSB’ye yatırım yapmaya davet ederek, her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi.