Sungurlu’da bakımsızlık ve kargaların istilasıyla yaşam mücadelesi veren şehir parkı eski günlerini arıyor.

1963 yılında dönemin Belediye Başkanı İhsan Emralioğlu tarafında İzmit'ten getirilen ağaçlar ve çeşitli bitki örtüsüyle oluşturulan ilçenin akciğerleri konumundaki park, ilgisizlikten yavaş yavaş yok oluyor.

Son zamanlardaki bakımsızlık, kargaların ağaçlara sürü halinde yuva yapması, yapılmayan koruma ve iyileştirme nedeniyle, park yaşam mücadelesi veriyor. Bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde, önceki günlerini arayan şehir parkının bakımını belediye personeli merhum Ahmet Bardak yapıyordu ve bölge insanları tarafından örnek olarak gösterilmekteydi.

Park içerisindeki yediveren güllerine ve Japon elmalarına konan saka ve bülbüllerin yerinde şimdi karga sesleri ve pislikleri bulunuyor. Yıllar öncesine ait aydınlatma direklerinin kırık parçalarının bulunduğu park, yeterince ışıklandırılmadığı için akşam saatlerinde içerisine girilemez oldu.

Her geçen yıl kuruyarak kesilen ağaçlar parkın içler acısı durumunu beyan ediyor. Sabah spor ve gezintiye çıkan ve parkın eski günlerini bilen vatandaşlar, yeni mesire alanlarına gösterilen ilgi ve alakanın yarım asrı geçen geçmişe sahip şehir parkına da gösterilmemesine üzüldükleri ifade ediyorlar.