Çorum’un Sungurlu Anadolu İmam Hatip Lisesi “Kuran’da Hz. Muhammed” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mesut Okumuş konuşmacı olarak katıldı. 
Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanvekili Erol Erkoç, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Müftü İdris Özarslan ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını Okul Müdürü Burhanettin Aydın yaptı. Konuşmasında İmam Hatip Liselerinin kuruluşunun 100. Yılında İmam Hatip Liselerinin vizyon ve sorumluluklarına değindi. Daha sonra doğumunun 1443. Yıl dönümün de Hz. Muhammed(s.a.v.)'in hem peygamberlik yönünü hem de beşeri yönünü doğru anlamamız gerektiğini Peygamberin hayatından önemli kesitler sunarak açıladı.
Örnek İmam Hatip gençliğini anlatan video sunum ve okul ilahi grubunun söyledikleri ilahilerin ardından konferansa geçildi. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, “Kur’an-ı anlayamazsak Peygamberi de anlayamayız. Peygamberin konumunu ve en iyi bir şekilde bizlere Hiç şüphesiz Kur’an açıklamaktadır. Kur’an da peygamberimiz o kadar çok yer almıştır ki hayatının ve tebliğinin bir çok merhalesinde Allah tarafından kontrol altında tutulmuş Kuran’ın eğitiminde yoğrulmuştur. Kuran’la yaşayan Beşer bir Peygamber, Uyarılan bir peygamber, ümmi ve haya sahibi utanan bir peygamber. O insanlara ne emretmişse onu kendisi daha çok yapmıştır. Nafile namazda infak ta oruçta hayır da olduğu gibi Kur’an İnsanların Peygamberiyle olan sosyal ilişkilerini de düzenlemiştir. Kur’an peygamberin tebliğinde meydana gelebilecek sapmalara karşı da onu çetin bir dille uyarmış ve batıla meyletmemesi gerektiğini vurgulamıştır" şeklinde konuştu. 
Prof. Dr. Mesut Okumuş konuşmasını birbirinden ilginç örneklerle Kur’anın dilinden Peygamberimizi tanıtarak konuşmasını bitirdi.
Program ilçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız’ın Okumuş’a plaket vermesiyle son buldu.