Çorum'un Sungurlu ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" programını tamamlayan 30 kişi, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.  
Sungurlu Ticaret Odası Salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı açıklamada, eğitimin, istihdamın artırılması açısından çok önemli olduğunu ve buna bağlı olarak meslek ve mesleğe dönük eğitimlerin yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.  
Ticaret Odası Başkanı A. Kadir Şahiner ise, "İleride kendi işinizi kuracak, kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız. Yanlarınızda eleman çalıştıracaksınız. Bunlar zamanla olacak" dedi.  
KOSGEB Çorum Hizmet Müdürü Reşat Leblebici ise, 60 saatlik eğitimde katılımcılara girişimcilik, iş fikri bulma, pazar araştırma ve pazarlama planı, üretim planı, yönetim organizasyon, finansman planı ve iş planı eğitimleri, atölye çalışması başlıkları altında eğitimlerin verildiğini belirtti.  
Leblebici, eğitime katılarak, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" sahibi olan kişinin, Türkiye'nin her hangi bir yerinde 2 yıl içerisinde bir iş yeri kurması ve iş planını hazırlayıp KOSGEB Müdürlüğüne başvurması halinde 27 bin TL hibe alabileceğini kaydetti.  
Tören, yapılan açıklamaların ardından sertifika almaya hak kazanan girişimcilere belgelerinin verilmesi ile son buldu.