Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Çorum İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarının oluşturulmasının ardından ilçelerde de teşkilatlanmaya başladı.
Geçtiğimiz Pazar günü Athena Otel’de gerçekleştirilen Çorum İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarının tanıtım toplantısının ardından Sungurlu’ya geçen HYP İl Başkanı Ali Karabacak, HYP Merkez İlçe Başkanı Haydar Çifçi ile HYP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Sungurlu’da HYP İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi’ni oluşturdular.
HYP İl Başkanı Ali Karabacak, Sungurlu HYP İlçe Başkanlığı’na Yaşar Tosundereoğlu’nu atarken, Tosundereoğlu Başkanlığı’ndaki Sungurlu HYP İlçe Yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Cemal Ragıp Özsarı, Mehmet Eşgi, Abdullah Bolat, İbrahim Tunçkılıç, Yusuf Çobaner, Metin Ferhat, Memduh Tagay, Saffet Çil, İhsan Çuhacı, Veli Uzunoğlu, Mustafa Güneş, Oğuz Ersan ve Mustafa Ekri.
Toplantıda konuşan HYP İl Başkanı Ali Karabacak, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkenin aydınlığa ve refaha kavuşması için önümüzdeki süreçte daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Bu sürecin aşılmasında kadınlara ve gençlere daha çok görev düştüğünü dile getiren Karabacak, “Karşımızdaki Türkiye tablosu kaygı vericidir. Toplum, kutuplaştırılmaktadır. Mevcut siyasi aktörler, kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve demokratik bir toplumsal mutabakat oluşturma yerine, karşıtlıkları derinleştirmektedir. Bugünkü kavgacı siyaset anlayışıyla Türkiye'nin yol alması mümkün değildir. Ekonomik kriz ve işsizlik her kesimin canını yakmaktadır. Gençlerimizin dörtte biri işsizdir. Halkımızın beklediği değişimi ancak ve ancak yeni bir siyasi anlayış gerçekleştirebilir. Bu siyasi anlayışta Halkın Yükselişi Partisi’dir” dedi.
Karabacak, HYP olarak temel hedeflerini ise şöyle sıraladı: 
“Gülmeyen yüzleri güldürmek. Kutuplaşmayı sona erdirmek. Ekonomik ve sosyal sorunları çözmek. Toplumsal dönüşümü sağlamak. Siyaseti demokratikleştirmek. Ulusal birlikten yana herkesi kucaklayarak iktidarın mührünü Ak Parti'den teslim almak.”
Konuşmanın ardından HYP İl Başkanı Ali Karabacak, atama yazısını Sungurlu HYP İlçe Başkanı Yaşar Tosundereoğlu’na takdim etti. Tosundereoğlu da, HYP’nin başarısı için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.