Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, diyaliz ünitesinde bulunan cihazların tamamının yenilendiğini söyleyerek, modern, temiz ve güvenli bir ortamda hastalara hizmet verildiğini belirtti. "Amacımız hiçbir hastamızın sağlık sorunları için Çorum'a veya diğer illere gitmesine gerek kalmadan tüm tedavilerinin hastanemizde yapılmasını sağlamaktı, bunu da başardık" diyen Karan, "Daha önce diyaliz ünitemizde bulunan 7 cihazımızın tamamı talebimiz üzerine Sağlık Müdürlüğümüzün planlamasıyla Sağlık
Bakanlığımız tarafından yenilendi. Bize diyaliz tedavisi amacıyla başvuran tüm hastaları alabilme hedefindeyiz. Hastalarımız modern diyaliz ünitemizde yeni cihazlarımızda tedavilerini yaptırabilecekler" dedi.  
Hastalara diyaliz hekimi yönetiminde deneyimli personel tarafından son derece hijyenik ve modern bir ortamda tedavi hizmeti verildiğini belirten Karan, "Bu bizim için en büyük gurur kaynağı olmuştur. Ayrıca 6 yataklı yoğun bakım ünitemiz 12 yataklı olarak tescil edilmiştir. Hastalarımıza ameliyatlarımızın ardından yoğun bakım hizmetlerini en kaliteli ve en modern bir şekilde verebilecek kapasitedeyiz" diye konuştu.