Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımını önlemek ve uyuşturucuya dikkat çekmek için hazırlanan afişler iş yerlerinin camlarına asıldı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından Kaymakamlık, banka, okul ve iş yerlerinin camlarına asılan afişler ile vatandaşların dikkati çekilecek.

Polis ekipleri; gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, özellikle vatandaşların yoğun olduğu bölgelere afiş astı.

Afişlerin birisinde; ‘Geleceğine sahip çık, kayıtsız kalma’ sloganı ile Whatsap Uyuşturucu İhbar Hattı; 0552 155 1919 numaraya, “Tanık olduğunuz uyuşturucu satışı kullanımı ve dağıtımı gibi durumları anında sesli, görüntülü veya yazılı olarak bize bildirebilir, konum, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz.” ifadeleri bulunuyor.

Diğer afişte ise; "2017 yılında narkotik kullanımına bağlı ölümlerin %61’i farklı maddelerin birlikte kullanımından kaynaklıdır’ ve ‘Bir kereden çok şey ölür’ ifadeleri ile uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi. Afişlerde ayrıca 155 Polis İmdat, Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı ile 444 79 75 Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin numaraları da bulunuyor.

İlçe Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz da polis ekiplerinin afiş astığı sırada hazır bulunarak, vatandaşlara bilgiler verdi.