"Sungurlu Ecdat Işığında Yürüyor" projesi kapsamında öğrencilere Türk büyükleri tanıtılıyor.

Okullarda Nisan ayı süresince öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek´i tanıtıcı etkinliklere devam edilecek.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerin geçmişini tanıyan, bu toprakların yetiştirdiği önemli şahsiyetleri bilen, anlayan ve kendilerine rol model olarak almalarını önemsediklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, "Öğrencilerimizin siyasi, ilmi, askeri ve edebi alanda iz bırakmış olan Türk büyüklerini daha iyi tanımalarını ve anlamalarını hedefliyoruz.

İşte bu projeyle beraber her okulumuz o ayın Türk büyüğü ile ilgili hazırlıklar yaparak bir alan oluşturacak ve bu alanda görsel işitsel olarak tanıtım yapılacaktır. Ayrıca bütün okullarımızda büyüğümüzle ilgili programlar düzenlenecektir. Programlardan biri de ilçe halkına yönelik olarak ilçe Özel İdare konferans salonunda gerçekleştirilecektir. Okul müdürleri ile toplantı yapılarak bu yılki isimler belirlenmiştir" dedi.

Eryiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Proje kapsamında Ocak ayında öğrencilere Mevlana’nın, Mart ayında Mehmet Akif Ersoy tanıtımı yapıldı. Nisan ayında Necip Fazıl Kısakürek tanıtılıp anılacak. Ayrıca her ay bir okul, o ayın Türk büyüğünü detaylı bir şekilde hazırlayarak genel bir sunum yapacak.

Dolayısıyla tüm okullarda öğrencilerin o ay içerisinde bir Türk büyüğünü daha detaylı tanıma şansını bulacaklar. Mayıs ayında ise Fatih Sultan Mehmet ilçemizdeki bütün okullarımızda panolar ve anma programları ile işlenecektir.

Çalışmada görev alan okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ederiz."