Yeni oluşturulan birimde sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve danışma yönlendirme görevlilerin oluşan 7 kişilik bir ekip görev yapıyor.  
Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, Sosyal Hizmet Birimi'nce hastanede sadece hasta ve hasta yakınlarına değil, personele de periyodik aralıklarla hizmet içi eğitimler verildiğini, Başhekimlik olarak hastalarımıza faydalı olacak her türlü hizmeti faaliyete başlatılacağını söyledi. Sosyal Hizmet Birimi yetkilisi Nesrin Sarıaltın, Sosyal Hizmet Birimleri'nin hastanede ayakta veya yatarak muayene, tetkik ve tedavi olan hastaların tıbbi tedaviden etkin bir biçimde yararlanmaları amacıyla sosyal hizmet uzmanlarınca yürütülecek ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici, destekleyici ve geliştirici hizmetlerin yanında hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastaneden çıktıktan sonra kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde destek olunması gibi hizmetlerin yürütüldüğü birimler olduğunu söyledi.  Sarıaltın, "Sosyal faaliyetleri gerçekleştirmede, engelli hastalar, sağlık güvencesi olmayan hastalar, yoksul hastalar, aile içi şiddet mağduru hastalar, mülteci ve sığınmacı hastalar, insan ticareti mağduru hastalar, yaşlı, dul ve yetim hastalar, kronik hastalar, ruh sağlığı bozulmuş hastalar, alkol ve madde bağımlısı hastalar, il dışından gelen hastalar, hastaneye gelen hastalara kalacak yeri olmayan kişileri misafirhaneye yerleştirebilmede, ekonomik durumu düşük olan hastalara ise yol yardımı ve harçlık sağlama gibi konularda Sosyal Hizmet Birimi devreye girmektedir. Sosyal Hizmet Uzmanları hastane ile hasta arasında köprü görevi görür. Tüm çalışmalarında hasta önceliğini ele alır, ancak hastanenin yararını göz önünde bulundurur. Çalışmalarını resmi, gönüllü yardımları kullanarak gerçekleştirir ve gerekli durumlarda hastane personelinin yaşadığı sorunların çözümünde de destek olur" dedi.  
Birimde hastaneye ve tedaviye uyum sağlayamayan, ekonomik sosyal veya psikolojik sorunları bulunan hastalara destek verildiğini, gerektiğinde bu hastaların ilgili kişi ve kuruluşlardan destek almalarının sağlandığını belirten Sarıaltın, "Hastanede uzun süre yatmaktan dolayı moral gücünü kaybetmiş hastalara moral desteğini sağlar. Hasta yakınlarının bulunmadığı zamanlarda, hastanın yakınları ile bağlantı kurar. Hastaneye terk edilen hastaların ilgili sosyal hizmet kuruluşlarına yerleştirilmesi için çalışır. Hastanemiz sosyal servisi yukarıda belirtilen görevleri kapsamında çeşitli proje ve çalışmaları yürütmektedir" diye konuştu.