Çorum Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kazandırılan mamografi cihazı hizmete girdi.    
Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, "Mamografi cihazı kurulmadan önce birçok hastayı sevk ediyorduk. Gönderdiğimiz hastaların bir kısmı maddi sebeplerle başka merkeze gidemiyordu. Meme kanseri gibi ülkemizde ve dünyada sık rastlanan bir kanseri artık daha kolay teşhis edip daha çok hayat kurtarabileceğiz. İstanbul'da yaşayan İnegazi Sungurlulu saygıdeğer bir hemşerimiz, Sungurlulu hastalarımızın bu yüzden sevk edilmemesi ve hastanemizin teknolojik anlamda daha da güçlenmesi için
başhekimliğimizin yaptığı çalışmalara katkıda bulunmuştur. İsminin hayır olması sebebiyle duyurulmasını istemeyen hayırseverimiz daha öncede hastanemize Bilgisayarlı Tomografi cihazı, Ambulans ve tıbbi cihazlar bağışlamıştı. Kendisine hastanemize yapmış olduğu bağışlar için şükranlarımı sunuyorum" dedi.  
Klinikte radyoloji uzmanı Dr. Funda Uçar sorumluluğunda 1 hemşire ve 7 röntgen teknisyeni ile hizmet verildiğini söyleyen Karan,  Türkiye'nin en kaliteli hastanelerinden biri olarak ilçe halkına hizmet verdiklerini söyledi.  
40 yaş üstü tüm kadınların kontrol amaçlı, şikayeti olsun olmasın senede bir kez rutin mamografi çekilmesini öneriyoruz diyen Radyoloji Uzmanı Dr. Funda Uçar ise, "Ayrıca her 8 kadından birinde meme kanseri ortaya çıkma riski var. Hastalarımızı genel cerrahi, kadın doğum polikliniklerimize bekliyoruz" dedi. 
Kısa sürede Sungurlu'da birçok ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Karan, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.