Çorum'un Sungurlu ilçesinde Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere seminer verildi. 
Medicana International Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı şefi olarak çalışan Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren tarafından Özel İdare Konferans Salonu'nda verilen seminere İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İlçe Garnizon Komutanı Jandamr Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Adem Kaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, Şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Seminerde Yeşilay’ın kuruluşu ve işlevi hakkında kısa bilgiler veren ilçe temsilcisi Ecz Bekir Sami Ünsal, ’’Yeşilay Cemiyetinin, ülkemizin işgal yıllarına rastlayan 1920 yılının 5 Mart tarihinde, Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşlarından oluşan vatansever bir ekip tarafından kurulduğunu’’ ifade etti. 
"Hilal-i Ahdar cemiyetinin şimdiki adıyla Yeşilay kuruluşundaki temel gayenin "İşgal güçlerinin Anadolu’muzda özellikle genç nüfusa bedava dağıttıkları sigara, alkol, uyuşturucu alışkanlığı ile mücadele etmek’’ olduğunu belirtti. Günümüzde de Yeşilay’ın bu mücadele ruhuyla işlevini sürdürdüğüne dikkat çekti.
Dr. Neyyir Tuncay Eren ise sigaranın sessiz ve seri bir katil olduğuna dikkat çekerek, Sigarada 4000'den fazla zararlı madde olduğunu, bunun 500'e yakın bölümünün kanserojen madde olduğunu kaydetti. Ülkemiz insanlarının yüzde 33'ü sigara içmekte ve bunların yüzde 80'i ise bu zararlı alışkanlığa 15 yaşından önce başlamış bulunmaktadır. Sigarada bağımlılık yapan temel maddenin nikotin olduğunu ve bu maddenin damar tıkayıcı etkisini öncelikle akciğer, kalp damar ve beyinde gösterdiğini, el ve ayaklardaki damarları tıkayarak kangrenlere sebebiyet vermesi sebebiyle organ kayıplarına yol açmaktadır. Sigarada bulunan bir diğer zararlı maddenin de katran olduğunu, bu maddenin kanserojen olduğunun herkesçe bilinen bir gerçek olduğu hususunun altını çizdi.
Akciğer kanserlerinin yüzde 80'nin sigara kaynaklı olduğuna dikkat çekerek astım, kronik bronşit ve amfizem gibi akciğer hastalıkların, içilen sigaranın hava keseciklerini tahriş etmesi sonucunda bu hastalıkların oluştuğunu, aktif ve pasif içiciliğin hamile ve emzikli bayanlarda son derece kötü etkiler yaptığını ve içilen sigaranın düşüklere, ölü doğumlara, yeni doğanda ise organ yetmezliklerine yol açabildiğini vurguladı.
Sigaraya alışma nedenlerinin en başında sigara içen ebeveynler olduğuna dikkat çeken Eren, "Arkadaş çevresi ile birlikte özenti ve merak duygusunun da bu işte etken olabildiğine işaret etti. Slayt gösteriminde çarpıcı örnekler vererek bugün dünyada sigara nedeniyle yılda 1.5 milyon insan hayatını kaybetmektedir "dedi.
Alkol ve uyuşturucuya da değinerek slayt ile örnekler gösteren Dr. Neyyir Tuncay Eren, "Alkolün başta kalp-damar sistemi, beyin ve sinir sistemi olmak üzere beyin küçülmesi ve bunama gibi ağız ortamı, mide ve bağırsaklar, kan dolaşım sistemi üzerinde kötü etkiler yaptığına dikkat çekti. Alkol vücutta karaciğer yolu ile metabolize olduğu için Karaciğer hücrelerinin tahrip olduğunu ve bunun sonucunda da alkolün siroza kadar varan önemli hastalıklara yol açabildiği söyledi.
Her üç maddenin de ilk kullanımda kafa bulma ve aldatıcı bir keyf etkisi yaptığını fakat zamanla kullanıcılar bu aldıkları maddelere bağımlı hale geldikleri için aynı etkiyi görmek için gittikçe artan miktarlara ihtiyaç duyar hale geldiğini anlatan Dr. Neyyir Tuncay Eren, "Bu madde bağımlısı kişilerin sürekli doz aşımı yapma isteği duymaları sonucunda aldıkları yüksek dozlar nedeniyle zehirlenerek hayatlarını kaybettiklerini" anlattı.
Toplumumuzdaki Bonzai adlı maddenin kullanımına da değinen Prof. Dr. Eren, ’’Bu madde basit olarak uyuşturuculara çeşitli sıvılar emdirilerek sentetik olarak elde edilmekte olup kullanıcılarda kalp ve solunum durması sonucu ani ölümlere neden olabilmektedir. Bonzai denen bu sentetik madde çeşitlendirilerek uyuşturucu pazarına sürülmektedir. Uyuşturucu tacirlerinin bu sentetik maddeyi çok ucuz bir şekilde pazarlamasının en önemli nedenlerinin başında kullanımının yaygınlaşmasının sağlanarak, kitlesel olarak genç insanlarımızın ölümlerinin hedeflenmesi gelmektedir. Bonzai ve diğer uyuşturucuların pazarlanması tamamen dış kaynaklı şer güç odaklarının yani düşman güçlerinin kontrolünde olan bir durumdur. Tüm uyuşturucu maddelerin üretimi, dağıtımı ve pazarlanması konusu, ülkemiz insanlarına özellikle de genç neslimize önemli bir tehdit olarak algılanmalıdır. Madde bağımlılığının nesle bir saldırı olduğunu ve kitle imha amaçlı olabileceğine vurgu yaparak salondaki gençlere Dış güçlerin hedef kitlesi sizlersiniz. Çok dikkatli ve uyanık olunuz, tuzaklarına düşmeyiniz. Güzel vatanımıza, bayrağımıza sevgi ile bağlı kalınız. Bizi biz yapan değerlerden, Milli ve manevi değerlerimizden kopmayınız ve çok çalışarak ülkemize hizmet etmeye devam ediniz’’ ifadelerini kullandı.