Çorum’un Sungurlu Terziler ve Berberler Esnaf Odası tarafından yürütülen “Esnaf Günü” ile esnaflara maddi destek sağlanıyor.
Oda Başkanı Mutlu Karslı, yaptığı açıklamada, ilçe esnafına maddi destek sağlamak için başlattıkları “Esnaf Günü” kampanyasının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Esnafın son günlerde ekonomik olarak sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Mutlu Karslı, esnaflara maddi destek sağlamak için yönetim kurulu üyeleri ile “Esnaf Günü” adın da bir gün düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.
İlçedeki esnafların güne katılmak için Oda’ya başvurduğunu anlatan Karslı, dün 92 esnafın katılımı ile günü gerçekleştirdiklerini söyledi.
Esnafın maddi durumuna göre 50 veya 100 lira toplayarak bu toplanan parayı çekilişle 2 esnafa verdiklerinin altını çizen Karslı, “Bu destekle esnaf maddi olarak büyük rahatlık sağlıyor. Birikmiş borçlarını, çek, senet, banka kredisi ve faturalarını ödeme fırsatı buluyor. Amacımız zor günler geçiren esnaf arkadaşlarımıza bu gün sayesinde birazda olsa maddi katkı sağlamak. Her hafta Cuma gününü ‘Esnaf Günü’ olarak belirledik. Bundan sonra her hafta esnaflarla bir araya gelerek bu günü gerçekleştirceğiz” diye konuştu.
Diğer taraftan “Esnaf Günü”ne katılan esnaflar, böyle bir maddi desteğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Terziler ve Berberler Esnaf Odası Başkanı Mutlu Karslı’ya teşekkür ettiler.