Bu proje sayesinde Yeşilevler Sitesi arkasına 13 bin metrekarelik alana kurulacak olan çok amaçlı kapalı pazar yerinin alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, üzeri çelik konstrüksiyon ile kapatılarak Sungurlu'ya modern anlamda alışveriş mekanı kazandırılacak. Proje hakkında bilgi veren Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Yeşilevler Sitesi'nin arkasına yapacağımız Pazar yeri sayesinde Sungurluların yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamda alışverişlerine son vererek, rahat hijyenik, sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağlayacağız" dedi.  
Pazar yerinin yanı sıra sosyal faaliyet alanı olarak da birçok özelliği bünyesinde barındıran Pazar yeri alanın boş kaldığı günlerde ise halkın kapalı alanda spor yapma imkanı bulacağını söyleyen Başkan Uzunkaya, proje hazırlanırken ilçede düzenlenecek miting, konser, bayram kutlamalarında hitap edecek şekilde projelendirildiğini söyledi.  

"TÜRK BAYRAĞI SELAMLAYACAK"  
Yapılacak olan Pazar yerinin çatı kısmını 'Türk Bayrağı' teması ile tamamen kaplanacağını söyleyen Başkan Uzunkaya, "Bu dev bayrak sayesinde ilçeye çok güzel bir simge daha eklenmiş olacak. Türk kültürüne, geleneğine ve göreneğine sahip çıkan Sungurlu'ya bu bayrak çok yakışacak" diye konuştu.  
Uzunkaya, proje çalışmaları biten pazaryerinin inşaat çalışmalarına yapılacak olan ihale ile çok yakında başlanılacağını sözlerine ekledi.