Personellerimiz düzenli olarak bu yemliklere yiyecek bırakarak hayvanların aç kalmasının önüne geçiliyor. Yine yaklaşık olarak bir yıldır “Hayvan Bakımevi” ile ilgili araştırma çalışmalarında sonuna gelerek, yer tahsisi yapıldı.
Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner'in talimatlarıyla göreve gelir gelmez sokak hayvanları ve bakımevi üzerine çalışmalar yapan Belediye Başkan Yardımcımız Sakine Sarıyüce konuyla ilgili bir açıklama yaparak” İlçemizin her anlamda örnek bir ilçe olması, belediyemizin her konuda duyarlılık göstermesi oldukça önem arz etmektedir. Sayın Başkanımın talimatlarıyla bu konudaki çalışmaları ben devraldım. İki ay kadar öncesinde Çorum Belediyesiyle irtibata geçerek hayvan bakımevlerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak istediğimizi belirttik. Sağ olsun onlar da olumlu dönüş yaparak yardımcı olabileceklerini söylediler. Bazı aksaklıklardan dolayı ziyaretimizi ertelemek zorunda kaldığımızdan ancak dün gitme fırsatı bulabildik. Yapılan çalışmaları, bakımevini detaylı bir şekilde inceleme imkânı bulduk. Bu konuda vardığımız noktada fikir sahibi olmamızı sağladılar. Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personellerine ve Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Çorum Temsilcisi Şeyda Çimen’e de ayrıca teşekkür ederim. Verdikleri bilgiler çalışmamızı sona ulaştırmamız açısından bizim için önemli.


Maalesef halk arasında yanlış bir algı var. 2004 yılı tarihli 5199 sayılı kanuna göre barınak yapmak yasak. Biz de donanımlı bir bakımevi yaparak, yaralı, kuduz veya uyuz hastalığı gibi sıkıntıları olan hayvanlarımızın tedavisini veteriner hekimimiz ile sağlayacağız. Veteriner Hekimimiz Aydın Bahtiyar beyefendi zaten elinden geldiğince tarafımıza ulaşan uyuz ve kuduz hayvanlara aşılama ve tedavi çalışması yapıyordu. Öncelikli hedeflerimizden birisi de sokak hayvanlarının kısırlaştırılma işlemi olacaktır. Oluşturacağımız ekiple ve açılan bakımevimizle daha sistemli bir şekilde çalışarak daha çok hayvanımızla ilgilenebileceğiz. Biliyorsunuz ki belediyemiz her zaman imkânsızlıklar içerisinde kendine imkân yaratmaya çalışıyor. Bu konuda imkânlarımızı zorlayarak projemizi en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. “ dedi.