Mersin’de yapılan Gençler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda kız ve erkek takımlarda Türkiye Şampiyonu olan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, badmintona adını altın harflerle yazdırarak Osmancık ilçesine tarihi gururlardan birisini yaşattı.
Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bu sonuçla 28 Mart - 3 Nisan 2016 tarihlerinde Malta’da yapılacak olan liseli gençler dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
Bu tarihi başarıyı geçtiğimiz haftaki yazısında köşesine taşıyan Gazetemiz Köşe Yazarı Edip Ekrem İldeniz, bu tarihi başarının mimarı Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi kız ve erkek takımları Badminton Antrenörü Barış Boyar’ın isminin ilçede bir parka, caddeye yada sokağa verilmesini önerdi.
Edip Ekrem İldeniz, köşesinde ‘ Bu başarı bir ‘Barış Hoca Projesidir’ Tarihe not düşülen bu güzel ve başarılı günler gelir geçer. Osmancık olarak Barış Hocaya borcunuzu ancak böyle ödersiniz” ifadesini kullandı.
Edip Ekrem İldeniz, köşesinde tarihi başarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi badminton sporunda tarih yazdı.
Türkiye şampiyonu olan takım şimdi de Malta’da yapılacak olan Dünya liselerarası badminton şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
Çorum tarihinde bir ilk. Okul yönetimini tebrik ederim.
Geçtiğimiz haftalarda yazdım haklılığım ortaya çıktı. Bu bir Barış Hoca projesi.
Yetkililere seslenmiştim. Bu hocanın kıymetini bilin bu adam tek başına bir Osmancık demiştim. Şimdi yetkilere bir kez daha sesleniyorum.
Bu memlekette bir parka, bir caddeye ya da bir sokağa ‘Barış Boyar’ ismini veriniz.
Tarihe not düşülen bu güzel ve başarılı günler gelir geçer. Osmancık olarak Barış hocaya borcunuzu ancak böyle ödersiniz”
Osmancık Haber olarak 30 bin nüfuslu bir ilçe olan Osmancık’ta tarihi başarılara imza atan Barış Boyar ve İsmail Burak Derindere Gençlik Spor Kulübüyle bayanlar voleybol’da harikalar yaratan Ümit Gökgöz başta olmak üzere tarihi başarılara imza atan tüm kahramanların isimlerinin ilçede cadde, sokak yada parkta yaşatılmasının Osmancık ilçesinin bir ‘vefa borcu’ olduğunu düşünüyoruz.
Yetkililerin, bu durumu en iyi şekilde değerlendirerek gereğini en kısa sürede yapacağına olan inancımızla ‘şimdi vefa zamanı’ diyoruz.

BARIŞ BOYAR KİMDİR?
20 Ocak 1979 yılında Çorum’da doğdu. İlk orta ve liseyi Çorum’da tamamladı.
1994 yılında liseler badmintonda Çorum’un ilk milli sporcusu oldu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu kazanan Boyar, 2002 yılında Beden Eğitimi Öğretmeni olarak mezun oldu. Badmintonda tarihi başarılana imza atan Barış Boyar, 1996-2003 yılları arasında badminton milli takımında sporculuk yaptı.
2003 yılında Osmancık’a Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanmasıyla birlikte aktif sporculuk hayatını noktalayarak, kendisini geleceğin milli badmintoncularını yetiştirmeye adadı.
2006 yılında Osmancık’ta antrenör olarak badminton çalışmalarına başladı.
2006-2016 yılları arasında Türkiye çapında ve uluslar arası müsabakalarda Osmancık’ta kendi görev yaptığı okuldan yetiştirdiği sporcularla yaklaşık 250 üzerinde kupa ve madalya kazandı ve Osmancık’tan badminton milli takımına 14 sporcu göndermeyi başardı.
2014 yılında 2 tane Avrupa üçüncülüğü, liselerarası dünya şampiyonasında karma takımda yer alan Osmancıklı sporcunun de yer aldığı milli takımın dünya dördüncüsü ve balkan şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu.
Barış Boyar, son olarak 2016 yılında Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Kız ve Erkek Badminton takımlarıyla Liseli Gençler Badminton Türkiye Şampiyonasını şampiyon olarak tamamlayarak, Malta’da yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

ÜMİT GÖKGÖZ KİMDİR?
6 Ocak 1980 yılında Çorum da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Osmancık ta tamamladı.
1998 yılında girdiği Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden 2003 yılında mezun oldu.
2003 yılında Kargı’da öğretmenlik hayatına başladı. 2006 yılında Osmancık Akşemseddin İlköğretim Okuluna tayin oldu.
Akşemseddin İlköğretim Okulu’nda voleybol altyapı çalışmalarına başlayan Ümit Gökgöz, 6 yıl üst üste küçükler ve yıldızlar kategorilerinde il birincisi olarak grup ve Türkiye yarı finallerinde ilimizi temsil etmiştir.
Alt yapıdan yetiştirdiği sporcularla 2012-2013 sezonundan itibaren İsmail Burak Derindere Gençlik Spor Kulübü ile Voleybol bölgesel ligine katılmış ve ilk sezonunda ligi 3. olarak tamamladı.
Bölgesel ligdeki ikinci sezonunda hedefini 3 lig olarak belirleyen Ümit Gökgöz, kulüp başkanı İsmail Burak Derindere'nin desteği ile takıma 4 oyuncu takviyesi yaptı.
Yenilgisiz olarak 3. lige çıkma başarısı gösteren takım, Osmancık'ın profesyonel liglerde yer alan ilk takımı olma başarısı gösterdi.
3. Ligdeki ikinci sezonunda play-off a kalan Ümit Gökgöz ve ekibinin hedefi yine bir ilki başararak 2. Lige çıkmak.
Halen Osmancık Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Ümit Gökgöz evli ve iki çocuk babasıdır.