İYİ Parti Sungurlu Seçim Bürosu yoğun bir katılım ile dualarla açıldı.

Sunguroğlu İlkokulu karşından açılan seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Sungurlu Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Şahiner, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İlçe Başkanı Fazlı Koçak, Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ozan Arif’in türküsüyle başlayan açılış programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yapılan duanın ardından kürsüye çıkan Sungurlu Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Şahiner, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“SUNGURLU’YA BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Konuşmasına, “Sungurlulu olmaktan, sizlerle beraber olmaktan her zaman gurur duydum” diyerek başlayan Başkan Şahiner, “Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Biz Sungurlu’ya Sungurlulularla beraber sahip çıkacağız dedik. Bu sözümüzü de sizlerle beraber yerine getirdik. Her zaman seveceğiz, sayacağız, birbirimize değer vereceğiz dedik. Hiç kimseyi ayırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz dedik. Önce Cenabı Allah’ın, sonra sizlerin takdiri ile Belediye Başkanlığını kazandık. Belediye Başkanlığına seçildiğimde siyasi parti rozetimi çıkarmıştım. Ben herkesin Belediye Başkanı olacağım dedim. 5 senede sizlerin bana verdiği destek ile bunu da çok şükür yerine getirdik. Parti hiç önemli değil. Sungurlu bizim evimiz. Sungurlu’ya birlikte sahip çıkacağız, çıkmak zorundayız.” dedi.

“Bakın diğer partiden Belediye Başkan adayı arkadaşlarımız var. Allah kimin hakkında hayırlısı ise Allah ona nasip etsin. Memleketimiz için kim hayırlısı ise ona nasip etsin” diyen Şahiner, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sungurlu’nun hakkını kimseye yedirmeyiz dedik. Geçmişte olduğu gibi yine Sungurlu’nun üzerine oynadılar. Buna hiçbir zaman müsaade etmedik.

GÖREVDEN ALINMAKLA, İÇERİ ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİM

Bakın bir çevre yolu vardı, tekrar gündeme getirmeye başladılar. Sungurlu’nun anayolunu iptal edip, çevre yolunu Şekerhacılı, Gökçam, Yekbas, Beşkız, İnegazili Köyü yoluna çıkarıp, Sungurlu’yu Bypass etmeye çalışıyorlar. Samsun, Merzifon, Çorum, Delice, Balışeyh, Kırıkkale imzaladı ama biz imzalamadık, imzalamayacağız da. Bizi tehdit de ettiler, görevden alırız dediler, içeriye de atarız dediler. Bende şunu söyledim. Ben Allah’ın huzurunda eğilirim, kulun huzurunda eğilmem, sizinde bana gücünüz yetmez. Eğer bunu imzalamış olsaydık, Sanayide en az 300 dükkanımız var. 4 tane tesisimiz var. Yüzlerce insanımız çalışıyor. Sungurlu 30 bin nüfustan düşerdi 15 bin nüfusa. Biz bir olursak, beraber olursak bize kimsenin gücü yetmez.

28 MÜFETTİŞ İLE TÜRKİYE REKORU BENDE

Hakkımızda bir sürü dedikodu çıkardılar. Ben 28 müfettiş geçirmiş bir Belediye Başkanıyım. Türkiye’de rekor bende. Camileri tadilat yaptırdım diye müfettiş geçirdim ama kimseye de eğilmedim, doğru bildiğimden şaşmadım.

BELEDİYENİN ŞUAN Kİ BORCU 70 MİLYON

Yapmış olduğumuz hizmetleri burada saymayacağım. Belediyeyi aldığımızda şunu söyledik. Bizim insanımız Belediyenin neyi olduğunu bilecek. Hesaplarımız şeffaf dedik, hesaplarımızı açtık. 86,5 milyon TL borç ile belediyeyi devraldık. 70 milyona yakın yatırım yaptık. Ama birileri kalkıp belediyenin 150 milyon, 200 milyon borcu var diye yaygara çıkarıyor. Bunu açıklamayacaktım ancak şuanda Belediyenin 70 milyon borcu var. Biz hem 16 milyon TL borç ödedik, hem de yatırım yaptık. Çalmazsan, çaldırmazsan, yemezsen, yedirmezsen bu hizmetler oluyor”

YEMİN EDİYORUM KENTPARK’I SEÇİMDEN ÖNCE YETİŞTİRECEĞİM

Bakın Kentpark yapmaya çıktık, kablolarımızı kestiler. Zarar 250 bin TL. Sırf seçime yetiştirilmesin diye. Bunlardan Müslüman olur mu? Bunlardan insan olur mu? Ama yetiştireceğiz. Yemin ediyorum o Kentpark’ı seçimden önce yetiştireceğim. Ekibimizle beraber, gece demeden, gündüz demeden orayı da sizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanı seçildim diyen Şahiner, “Benim fikrim, benim düşüncem dün neyse bugünde odur. Benim düşüncemden, ben fikirlerimden kimse ihraç edilemez, etmeye de gücü yetmez.

SENİN İŞİN DOMATES, PATLICANLA!

Kalkıp diyorlar ki biz stadı yaptık. Stadın yapıldığından senin haberin var mıydı ki? Senin işin domates, patlıcanla diyen Şahiner, “Stadın takasını 6 ayda bitirdim. İmzayı atmaya geldim, benim yanımda fotoğraf vermeye kalkıyor. Yok öyle yağma, emeğin olsun da gir o fotoğraf karesine. 10 senede yapamadınız, 6 ayda devrini yaptım. Kimseye de bunu maal etmem. Neymiş efendim yurt yaptım. Yalan konuşmayacaksın. Yurdun yerini anlaşmayla, arsayı bir kuruş bedelsiz ben tahsis ettim. Ve yurdu yaptırdık, çocuklarımız şimdi o yurtta kalıyor.

CEZAEVİNİ DE KENDİ MEMLEKETİNE GÖTÜRÜYORDU

Neymiş efendim cezaevini yaptırdım. Cezaevi Alaca’ya gidiyordu, kendi memleketi Alaca olduğu için onu da Alaca’ya götürmeye kalkışmışlardı. Son anda durdurduk. O da Adalet Bakanlığı’nda ki bir hemşehrimizin sayesinde. Madem bunları yaptırıyorsun, Çorum’u, Sungurlu’yu 6. Bölgeye aldır da bak nasıl fabrikalar geliyor buraya. Anan erkek doğurduysa yap hadi.

CANIM SAĞ OLDUĞU SÜRECE, HEMŞEHRİLERİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM

Sayın Milletvekili Sungurlu’ya geliyor, bakın oy vermezseniz sizi perişan ederim diyor, tehdit ediyor. Meydan boş tabi. Gel Kadir Şahiner’i tehdit et edebiliyorsan. Benim insanımı kimse tehdit edemez, kimsenin de gücü yetmez. Seçime 45 gün kaldı. Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymak zorundayız. Canım sağ olduğu sürece, hemşehrilerimin hakkını kimseye yedirmem. Biz makam ve mevki için burada değiliz. Bizim tek dileğimiz sizlerin gönlünde bir makam sahibi olmak. Ondan da Allah geri koymasın.”

Şahiner’in konuşmasının ardından kurban kesildi.

Seçim bürosunun açılış kurdelesini Sungurlu Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Abdulkadir Şahiner, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve İYİ Parti çorum Milletvekili Adayı Abdullah Karaman birlikte kesti.