AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in kendi arazisinden aldığı hafriyatı kent parka götürdüğü yönündeki açıklamasının doğru olmadığını, kamyonların hafriyatı Çorum istikametinde başka bir araziye taşıdığının kamera görüntüleri ile tespit edildiğini söyledi.

Özkan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Belediye başkanının hatta belediye encümen üyelerinin, belediyenin olanaklarından şahsi menfaat gözetme hakkı yoktur. Bu durum hukuki ve ahlaki değildir. Lakin İyi Partili belediye başkanı Şahiner, kamera görüntülerini yalanlarcasına arazisinden aldığı hafriyatı kent parka gittiğini söylemektedir. Ama kendi arazisinden aldığı hafriyatı kent park yerine Çorum istikametinde başka bir araziye belediyenin kamyonlarıyla taşıttırmıştır. Kamera görüntüleri bunu ispatlamaktadır.

Buradan Şahiner’e sesleniyorum; Bu yalanları söyleyip halkımızı neden kandırıyorsun, bu memleketi sahipsiz mi sandın? Bu yaptığı sözün bittiği yerdir. Bir gören vardır, adalet herkese lazım.

Özellikle buradan sosyal medya da Şahiner’i sempatizanca destekleyen hemşehrilerimize sesleniyorum; Şahiner’in yaptığı savunmanın aksi ispat edilmiştir. Kamuoyunun vicdanı rahatsızdır. Keşke böyle ulvi makamları temsil eden başkanlarımız bu tür işlere hiç girişmeseler.

İlçe halkımız şundan emin olsun ki; bundan sonra ilçemiz emin ellerde olacaktır. Adalet, çalışma, azim ve hoşgörü dili her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de devam edeceklerdir. Tüm Sungurlulu hemşehrilerimize saygılarımla.”