Çorum’un Sungurlu İlçesi Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Sungurlu'yu modern bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.
2009 yılından bugüne kadar Sungurlu Belediyesi olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Uzunkaya, belediye başkanlığına talip olurken herkese eşit davranacaklarına dair söz verdiklerini, siyasi fikirlerden öte Sungurlu'nun, kendisi için önemli olduğunun altını çizdi.
İlçenin geleceği için hangi parti veya siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesi elini taşın altına sokmaları için çağrıda bulunan Uzunkaya, ortak aklı ön plana çıkararak ilçeyi geleceğe taşımak istediklerini söyledi.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, günümüzde insanların her işini kaliteli, makul fiyatlı ve zamanında yapmak istediğini belirterek, "Hazır beton inşaat sektörüne para kazancı, zaman kazancı ve kalite getirmiştir. Yüzde 95'i deprem riski taşıyan ülkemizde binaların belirli standartlar dâhilinde yapılması çok önemlidir. İlçemiz ve civarının ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla hayata geçirilen sabit beton santrali 140m3/saat bir kapasitede faaliyet göstermektedir" dedi.

Hazır beton sektöründeki son teknoloji ile donatılan santralde maksimum verimle zamanın kazanca dönüştürülmesinin sağlandığını kaydeden Başkan Uzunkaya, ihtiyaca göre hazırlanan betondan alınan numunelerin basınç dayanımlarının belediye bünyesindeki test cihazıyla değerlendirildiğini ve civar il ve ilçelerden de teste tabi tutulmak üzere numunelerin geldiğini ve incelendiğini ifade etti.
Uzunkaya, “Göreve gelmeden önce herhangi bir deprem esnasında vatandaşlarımız için en güvenli yer evlerimiz olacak demiştik. Bu büyük projemizi halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.

Uzunkaya, çimento dolumu ve malzemelerin miksere boşaltımı sırasında çıkan tozu engellemek için filtre sistemi kullandık ve çevreye hiçbir şekilde zarar verilmediğini sözlerine ekledi.